Bir milleti yücelten eğitimdeki başarısıdır

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası münasebetiyle Valilik internet sitesinden bir mesaj yayımladı. İnsanın davranışlarını biçi

GÜNDEM 16.09.2013 23:56:00 0
Bir milleti yücelten eğitimdeki başarısıdır
Her eğitim öğretim yılının aydınlık yarınlara giden yolda yeni bir başlangıç olarak nitelendiren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Bu başlangıçlar ülkemiz için önemli birer fırsattır” dedi.
 
7 BİN 913 ÖĞRETMEN GÖREV ALACAK
Tekirdağ’da, 2013-2014 eğitim öğretim yılına; 419 okulda, bir önceki yıla göre sayısı yaklaşık 5 bin artmış bulunan 155 bin öğrenciyle başlandığının altını çizen Vali Ali Yerlikaya, “Yeni eğitim öğretim döneminde bu yıl ilk defa öğretmenliğe atanan 693 öğretmenle birlikte toplam 7 bin 913 öğretmenimiz görev alacak. Sayısı 800’ü bulan idareci kadro ve velilerimizin de desteği ile eğitim öğretime başlamanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
 
ÖĞRETMENLİK MEŞAKKATLİ BİR UĞRAŞTIR
İnsanın hayatında, aileden sonra en önemli basamağının okul olduğuna vurgu yapan Yerlikaya, “Okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan, bir eğitim yuvasıdır. Mesajında öğretmen ve idarecilere seslenen Yerlikaya, “Öğretmenlik ebedi öğrencilik, beraberinde de çok özveri isteyen, meşakkatli bir uğraştır. Bu süreçte, amacınız sadece bilgi aktarmak olmamalı; bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulduğu bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek, olmalıdır. Bu nedenle, çocuklarımızı velilerimizin de desteği ile hep birlikte; bugünden, yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde, yetiştirmek zorunda olduğumuzu, unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.
 
HAYALLER, İNSANLARIN EN BÜYÜK SERMAYESİDİR
Yerlikaya mesajında öğrenciler için ise şu ifadeleri kullandı: “Hayaller, insanların en büyük sermayesidir. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sizler de büyük hayallere sahipsiniz. Bunlar, zor ya da imkânsız olan hayaller değil. Ama bunları, yerinizde sayarak da başaramazsınız. Bunun için çaba göstermeniz, çalışmanız gerekiyor. Bu konuda biz sizlere güveniyoruz. Geleceğinizi şekillendirmek için önünüze çıkan hiçbir engel, başarı yolunda sizler için bir bahane olmasın! Mutlaka istediğiniz hedefi, hayalleriniz doğrultusunda gerçekleştireceksiniz. Bir ülke için, yapılacak en önemli yatırımın; insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğu gerçekliği düşüncesinden hareketle 2013-2014 eğitim öğretim yılında sevgili öğrencilerimizi, fedakâr öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimize emanet ederken; öğretim yılımızın, tüm eğitim idarecilerimiz, öğretmen, öğrenci ve aile fertlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
 
Haber / Ahmet KARDEŞ