Bu vaziyette 5 gün yaşama tutundu

Veliköy’de tek başına yaşayan ve 11 Eylül’den beri kendisinden haber alınamayan Halit Albayrak (73) Veliköy Su Kuyusunun yanında yaralı olarak bulundu.

GÜNDEM 16.09.2013 08:23:00 0
Bu vaziyette 5 gün yaşama tutundu
5 GÜNDÜR KAYIPTI
Veliköy’de yaşayan ve 11 Eylül günü kızına gitmek üzere evden çıkan Halit Albayrak’tan bir daha haber alınamadı. En son sağlık ocağı çevresinde görülen Alzheimer hastası Halit Albayrak’ı aramak için Veliköy’e gelen Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden iki ekibin arama çalışmaları da sonuç vermedi. Çarşamba gününden bu yana yaşlı adamı arama çalışmaları devam ederken, yaşlı adam dün saat 15.00 sıralarında Veliköy Sanayi Mahallesi’nde bulunan su kuyusu yanında yaralı olarak bulundu.
 
HAREKETSİZ YATARKEN BULDU
Su şalterini açmak üzere depoya giden Muzaffer Topçu, yerde yatar vaziyette gördüğü Halit Albayrak’ın öldüğünü zannederek jandarma ekiplerine haber verdi.
 
HASTANEYE KALDIRILDI
Elinde fener olan Albayrak’ın gece yolunu kaybettiği ve karanlıkta çukura düştüğü tahmin ediliyor. Albayrak’ın ayakkabılarının da çukurun 1 buçuk metre yukarısında bulunması da bu ihtimali güçlendiriyor.  Yaşlı adamın düştüğü yerin gölgelik olması ve geçtiğimiz gün yağan yağmur ile havanın serinlemesi, yaşlı adamın 5 gün boyunca hayata tutunmasını sağladı. Halit Albayrak’ı yerde hareketsiz şekilde gören Muzaffer Topçu’nun haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Müşahede odasına alınan Albayrak’ın çeşitli yerlerinde düşmeden kaynaklanan kırıkların olduğu tespit edildi.
 
Haber / Asim YAVUZ