Devlet koruma altına aldı

Edirne'de kendisine tecavüz edildiğini öne sürerek polise başvuran 16 yaşındaki Y.Ç.'nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan 5 kişi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıld?

GÜNDEM 16.09.2013 07:41:00 0
Devlet koruma altına aldı
BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 16 yaşındaki Y.Ç. ile 13 yaşındaki kardeşinin koruma altına alındığını ve davaya müdahil olabilmek için müracaat edeceklerini açıkladı. Y.Ç., polisteki ifadelerinde 6 aydır uyuşturucu ve içki alabilmek için günde 7-8 erkekle 150 liraya cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmişti. Kendi isteği dışında isimlerini verdiği 3 kişinin tecavüzüne uğradığını iddia eden Y.Ç., 2 samimi erkek arkadaşının da ilişkiye girecek kişiler bulduğunu, ancak onlardan şikayetçi olmadığını söylemişti.
 
BABASINA TESLİM EDİLDİ
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince Y.Ç.'nin ifadeleri üzerine 3'ü tecavüz şüphelisi 5 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından tecavüzle suçlanan M.Ö., S.G., S.K. ile fuhşa aracılık yaptıkları öne sürülen arkadaşları O.E.Ö. ve E.A. adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme suçlamaları kabul etmeyen 5 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Y.Ç. kendi isteği üzerine Meriç İlçesi'nde yaşayan babasına teslim edildi.
 
BAKANLIK KORUMA ALTINA ALDI
Olayın basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Y.Ç. ve 13 yaşındaki kardeşinin koruma altına alındığını duyurdu. Bakanlık olarak davaya müdahil olmak için başvurulacağı belirtilen açıklamada “Edirne'de 16 yaşındaki Y.Ç.'yi fuhşa teşvik ve tecavüz iddiasıyla başlayan davaya Bakanlığımız müdahil olmak için müracaat edecektir. Fuhşa zorlandığı ve tecavüze uğradığı iddia edilen Y.Ç. ve 13 yaşındaki kardeşi bakanlığımız tarafından koruma altına alınmıştır” denildi. Bakanlığın pazartesi günü iki avukat ile olayı soruşturacak bir müfettişi Edirne'ye göndereceği belirtildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ