20 yılda çok az şey değişti

CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Zeki Gürcün seçim çalışmaları kapsamında dün saat 16.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

GÜNDEM 14.09.2013 08:33:00 0
20 yılda çok az şey değişti
SİYASETE 33 YIL ÖNCE GİRDİM
ÇTSO Başkan Vekili Mehmet Danyeli,  Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın ve Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz tarafından karşılanan Gürcün siyasete 33 yıl önce girdiğini, 1994 yılında da yine Çerkezköy Belediyesi adayı olduğunu ifade etti. Gürcün “Şayet 1994 yılında başkan olarak göreve başlamış olsaydım Çerkezköy bugünkü durumunun çok daha üzerinde bir gelişme sağlamış olacaktı” dedi.

SORUNLARINI ÇOKTAN ÇÖZMELİYDİ
Çerkezköy’ün altyapı sorununu çoktan çözmüş olması gerektiğini ifade eden Gürcün “Çerkezköy, üreten ve kazanan bir ilçe olması nedeniyle çok daha iyi yerlere taşınabilirdi. Ben bu gün söylediklerimi 1994 yılında yine söylüyordum. Üreten bir ilçenin sosyal aktiviteler içeren kompleksleri yok. İnsanların kafalarını dinleyeceği tesisler yok. Evlenen insanlarımız nikâhlarını belediyede kıymak zorunda kalıyorlar. Nikâh salonu henüz yapılmış değil. Kültür Merkezi başlı başına bir konu. Muratlı Çerkezköy’ün bir mahallesi kadar olmasına rağmen orada bir kültür merkezi var. O yıllarda yataklı olmak kaydıyla bir öğretmenevi yapılması konusunda ısrarcı olmama rağmen maalesef ki yapılmadı” dedi.

BU DENLİ HIZLI ÇALIŞMAYA ŞAHİT OLMADIM
ÇTSO Başkan Vekili Mehmet Danyeli de, bundan önceki yerel seçimlerde bu denli bir hızlı çalışmaya şahit olmadığını belirterek bunun neden kaynaklandığını sordu. Soru üzerine konuşan Zeki Gürcün, “Daha önceki seçimlerde halk yerine parti üyeleri üzerinde temayül yoklaması yapılırdı. Aday adayları o nedenle halk yerine üyeler üzerinde çalışıyorlardı. Bu dönem seçimlerde, Genel Merkezimiz anketlerini halka yönelik gerçekleştirecek” dedi. Gürcün, çalışmaları yoğun ve halka dayalı olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Haber / Asim YAVUZ