Çakmak, ağustos ayının kritiğini yaptı

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, her ay düzenlenen değerlendirme toplantıları kapsamında birimin Ağustos ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 13.09.2013 10:16:00 0
Çakmak, ağustos ayının kritiğini yaptı
ENGELLİ GEÇİŞLERİNE GÖRE KALDIRIM DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Yeni çöplük alanında Ağustos ayı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı iş makineleri tarafından yapılan kazı çalışmaları ve bu alana giden stabilize yol çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Abdullah Çakmak, “Engelli geçişlerine göre kaldırım düzenleme çalışmalarına başlandı. Fevzi Çakmak Caddesi’nde kaldırım çalışmaları tamamlanırken Volkan Caddesi, 48. Sokak ve 46. Sokakta kaldırım çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
 
GÖLE GİDEN YOLUN BORDÜR VE PARKE TAŞ DÖŞEME İŞİ TAMAMLANDI
İlçemiz içerisinde yapımı düşünülen beton ve asfalt yol ihalesinin yapıldığını ifade eden Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “Yol reglaj çalışmalarına Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından Bahçelievler Mahallesi cadde ve sokaklarında devam ediliyor. Kazak Gölü mesire alanı düzenleme, Kazak Gölü ve Yeni Mezarlık alanı çevre çiti yapım işi devam ediyor. Şu ana kadar Kazak Gölü içi ve çevresi parke taş ve Belediye tipi bordür döşeme işi bitirildi. Şehirden göle giden yolun bordür ve parke taş döşeme işi tamamlandı” açıklamalarında bulundu.
 
SUNİ ÇİM SERİLDİ
İsmetpaşa parkı yapım işinin başladığını belirterek açıklamalarına devam eden Abdullah Çakmak, “Kazı-dolgu işleri, su deposu inşaatı ve Amfi tiyatro işi (kalıp, demir döşeme ve beton işleri) devam ediyor. Kapaklıspor futbol sahası yapım işi kapsamında saha içi suni çim serme işi tamamlandı, saha koruma çiti döşeme işi de sürüyor. İtfaiye garajı araç parkuru çatı kaplama ve duvarların boyası işleri de Ağustos ayında devam eden çalışmalarımız arasında yer aldı” dedi.
 
YOLLARDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Erbay Caddesi üzerinde bulunan yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattının pis sularının belirli bir noktada birbirlerine karışarak yağmur suyu kanalından dereye aktığını anımsatan Çakmak, “Ekiplerimiz tarafından tespiti yapılan bu sorunun giderilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlçemiz içerisinde beton ve asfalt yol yapımı öncesi bu güzergâhlarda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmayan yerlerin döşenmesi işleri de aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
OKULLARIN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ İHALESİ YAPILDI
Asfalt ve Beton Yol İhalesi sözleşmesi ve yer tesliminin yapıldığını dile getiren Abdullah Çakmak, “Ağustos ayı içerisinde ayrıca asfalt yol yapım ihalesi yapıldı. Kapaklı Belediyesi sınırları içindeki okullara doğalgaz döşenmesi kapsamında ihale yapıldı. İnönü Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi aydınlatma ihalesi yapıldı. Çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam edecektir” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ