Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Eylül Ayı Danışma Toplantısı önceki gün saat 20.00’da düzenlendi.

GÜNDEM 13.09.2013 10:14:00 0
Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor
VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ
Beylice Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantı divan heyetinin oluşturulması ile başladı.
Divan Başkanı Galip Öge ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Çerkezköy halkının modern hizmet alması için çalıştıklarını söyleyen Ertem, “Göreve geldiğim günden itibaren en hassas ve titiz olduğum çalışmalardan biri su hizmetleri. 2004 yılı öncesinde Çerkezköy’ün tarihini bilenler ne kadar çok su sıkıntısı yaşandığını hatırlıyorlardır. Evlerinde su bidonları ile su saklıyorlardı. 5 yıldır suya yaptığımız hizmetlerle Çerkezköy’e 365 gün 24 saat kesintisiz ve yeterli kalitede suyu sunduk. Ana borunun bir buçuk yıllık yenileme çalışmaları sırasında bir arıza nedeniyle on gün önce irade dışı 36 saatlik bir su kesintisi meydana
geldi. Su kesintisi nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” dedi.
 
ARTIK SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK
3.5 kilometrelik isale hattı yenileme çalışmalarında sona gelindiğini ve çalışmaların maliyetinin 5 milyon TL olduğunu söyleyen Ertem “Vatandaş yer altı çalışmalarını görmüyorlar. Çerkezköy Belediyesi olarak alt yapı ve yer altı hizmetlerinde çok iddialıyız. 30 metrelik bir yer kaldı. 2 hafta sonra vatandaşa duyurarak son bağlantısını yapmak üzere yarım günlük su kesintisi yapacağız. Ana hatlardan dolayı artık su sıkıntısı yaşanmayacak. Bu çalışmaların ardından kaliteli suyu halkımıza sunmuş olacağız” dedi.  
 
GÖREVE GELDİĞİMİZDE NÜFUS 40 BİNDİ
Çerkezköy halkının 2004 öncesi ve 2013 Çerkezköy’ünü mukayese etmek zorunda olduğunu belirten Ertem “Çerkezköy Belediye Başkanı olarak görevi devraldığımda 40 bin nüfus vardı. Şimdi ise Çerkezköy’de 85 bin nüfus vardır. Bizler bir Çerkezköy kadar yeni Çerkezköy’e hizmet yaptık. Bu hizmetleri ikiye katlayıp yaptık. Çerkezköy’de 60 bin kişi 2004 öncesinin mukayesesini yapamıyor. 2004 öncesinde yüzde 70’i çamurlu yollarla kaplı, belediyenin arkasında ayağına poşet bağlayıp öğrencilerin okula gittiğinden haberi yoktur. Biz hizmete geldikten sonra her yeri yüzde yüz kaplama yol yaptık. O günkü fotoğraflar elimizde vardır” ifadesini kullandı.
 
CİDDİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ
Seçimlere 6 ay kaldığını anımsatan Ertem, “Ciddi bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçimler diğer seçimlere benzememektir. Mayıs ayından itibaren ülkede çıkardıkları kaos ortamını dikkate aldığımızda bu seçimlerin ne denli önemli olduğunu görmekteyiz. Bu seçim yerel bir seçim değildir. Sadece Belediye Başkanı ve Meclis üyesi seçmeyeceksiniz. Bu seçimler AK Parti’nin güçlü bir şekilde arkasında halk desteği var mıdır yok mudur onun seçimi olacaktır. Beş ay sonra Cumhurbaşkanlığı ve bir yıl sonra genel seçimler yapılacak. Mart ayında yapılacak seçimlerde AK Parti’yi biraz sendeletmek istiyorlar. Bütün ümitleri hayalleri bunun üzerinedir. Sendeletebilirlerse gezi olaylarını katlayarak onun gibi olayları nasıl yapıyorlar göreceksiniz” ifadesini kullandı.
 
BU BİLİNCİ ÇOK İYİ TAŞIMALIYIZ
Çerkezköy’deki yerel seçimlere de değinen Ertem “Belediye başkanları sizlerin gönlünüzden geçen birisi olmayabilir. Ama şunu bilin ki; her Belediye Başkanı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı isimdir. Hepimiz Ak Parti davasına ve ülküsüne inanıyorsak, 2023’ü bu iktidar ile görmek istiyorsak ona buna bakmadan, hemşericiliğe sapmadan, herhangi birine gitmeden, kara kaşını kara gözünü bahane etmeden her birimizin gönülden kimse aday onun arkasından tek yürek olmamız gerekiyor. Bu bilinci çok iyi taşımamız gerekiyor. Parti de en az bizim kadar bizlerden daha fazla çalışmak zorundadır. Ak Parti Türkiye siyasetinde dominant bir partidir. Diğer partiler ne yaparsa yapsınlar siyasetlerini bize göre belirleyeceklerdir. Bizim AK parti olarak amacımız hizmettir. Çerkezköy Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde alnımız aktır” dedi.
 
AK PARTİLİ OLMAK FARKLI BİR OLAY
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da AK Partili olmanın farklı bir olay olduğunu ifade ederek “Mayıs ayı Türkiye için parlak bir ay olarak geçti. Mayıs ayında AK Parti olarak köprünün ihalesini, üçüncü havaalanı, nükleer santrallerde anlaşmalar yapıldı. Bunların yapılması sadece ülkedeki muhalefeti değil, dış dünyadaki bizim düşmanlarımızı da rahatsız etti. Onunla birlikte harekete geçtiler. Gezi olayları dışardan planlanmış bir hadisedir. Bu bir günün eseri değildir ve çok önceden planlanmış bir olaydır. Bu olayları çıkarmak için müsait bir zemin arıyorlardı. Bu işte üç beş ağacı vesile kılmak kaydı ile bu olayları başlattılar. Ama hamdolsun Genel Başkanımızın dik duruşu, milletin dirayetli tutumu ile Türkiye’de başaramadılar. Aynı olayları Mısır’da yaparak bunu başardılar. Bunlar hep bir planın parçasıdır. Türkiye güçlü bir ülke olduğu için ve insanımız farklı bir rejimde yaşadığı için biraz daha farklı davrandı ve bu oyuna gelmedi” diye konuştu.
 
BAYRAĞIMIZI BELEDİYEYE DİKECEĞİZ
Ak Partililerin Genel Merkezin ve Belediye Başkanlarının yapmış olduğu hizmetleri vatandaşa tam olarak anlatamadığını belirten Kambur “Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bizim yaptığımızın onda birini yapsaydı yer yerinden oynardı. Biz ne yaparsak yapalım, mütevazi davranıyoruz. Sanki sıradan işler gibi kabul edip reklam yapmıyoruz. Bu hizmetler devlet tarafından toplanmış hizmetlerle yapılıyor. Bu güne kadar hiçbir iktidar partisi cebinden parası ile hizmet yapmamıştır. AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gibi Çerkezköy Belediyesi’ni de alacaktır. Buna inancım tamdır”  dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ