Çerkezköy marka kent olmalıdır

CHP Çerkezköy Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gürcün, oda başkanlarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde siyasete dair değerlendirmelerde bulunan Gürcün, '33 yıldır Çerkezköy’de bulunuyorum

GÜNDEM 13.09.2013 10:12:00 0
Çerkezköy marka kent olmalıdır
Zeki Gürcün devam eden ziyaretlerinde bilgi ve birikimini Çerkezköy’ü marka kent yapmak için kullanacağını belirtti.
 
YEREL YÖNETİME DAİR DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU
Çerkezköy CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı,  dün öğleden sonra ilçede bulunan odaları ziyaret etti. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Odası, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Odası,  Çerkezköy Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ni ziyaret eden Gürcün, yerel yönetime dair değerlendirmelerde bulundu.
 
İLK ZİYARET TAŞIYICILAR KOOPERATİFİNE
İlk olarak Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret eden Gürcün, oda Başkanı Yılmaz Arat ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Partisinden belediye başkan aday adayı olmasını, daha yaşanır bir Çerkezköy oluşturmak için düşündüğünü ifade eden Gürcün, “33 yıl önce geldiğim Çerkezköy’de askerliğimi yedek subay olarak yaptım. Hayatımı bir fabrikada yöneticilik yaparak kazanmaya başladım. Daha sonra siyasete atıldım. Esnaflık ise halen devam eden meşguliyetim. Yani her yönü ile hayatın içinde biri olarak Çerkezköy halkına nasıl hizmet edileceğini bilen biriyim. Bilgi ve birikimim, Çerkezköy’ü marka bir kent konumuna taşımaya yeterlidir.”  diye konuştu.
 
33 YIL HİZMET ETTİM
İl Genel Meclis üyesi olarak beş yıldır Çerkezköy halkına hizmet etmeye çalıştığını sözlerine ekleyen Gürcün, “Eğitim ve öğretim alanında ne yapılması gerekiyorsa yapmanın gayreti içerisinde çalıştım. Fevzipaşa İlkokulu’nun bir bloğunun yapımı, Tepe ilköğretim İlkokulu’nun Çerkezköy’e kazandırılması, köy yollarının yapımı, köy yollarının sıcak asfalt kaplanması gibi iyi hizmetler ettik. Şayet Belediye Başkanlığı konusunda bana imkân verilirse hizmetlerimi sürdüreceğim.” şeklinde konuştu.
 
ÇERKEZKÖY MARKA KENT OLMALIDIR
Rutin hizmetler yapmanın belediyecilik anlayışıyla bağdaşmayacağını belirten Gürcün, “Yol, su, çöp gibi işler zaten belediyelerin yapmakla sorumlu oldukları hizmetlerdir. Biz Çerkezköy’ün lider ilçe olmasını hedefliyoruz. Eskişehir bunun en güzel örneğidir. Hedefimiz Çerkezköy’ü merkezi bir kent yapmaktır. Halkı huzur içinde yaşayan modern bir kent olması için yola çıktık. Şayet sizler buna müsaade ederseniz, düşündüklerimizi Çerkezköy’de hayata geçireceğiz.” İfadelerini kullandı. 
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Daha sonraki durağı Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Odası olan Gürcün, kooperatif başkanı Muzaffer Yaztepe tarafından karşılandı. Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Yaztepe, Gürcün ile dostluklarının uzun yıllar öncesine dayandığını belirtti. Gürcün ziyareti esnasında yaptığı konuşmada birbirinden değerli aday adayları içerisinden Genel Merkezin anketler sonucunda belirleyeceği kişinin aday olacağını vurguladı. Gürcün, “Kim aday çıkarsa çıksın her biri diğerinden değerli olan arkadaşlarımızın kendileri aday olmuş gibi çalışacaklarına eminim.” diye konuştu.
 
EN İYİ HİZMETİ BEN VERİRİM
Çerkezköy’ün istenmesi halinde ülke sınırlarını aşarak uluslar arası bir konuma taşınabileceğine dikkat çeken Gürcün, “Çerkezköy’de bu potansiyel var. Değerlendirildiğinde çok daha esaslı şeyler yapılabilir. Endüstrinin burada bulunması söylediklerimizin yapılabileceğinin ispatıdır. Bu güne kadar her belediye başkanı Çerkezköy’e çok şeyler katmıştır.  Hepsine teşekkür ediyorum. Bilgi ve siyasi birikimim hepsinden daha çok. Hepsinden daha güzel hizmet edebileceğimi söylemek isterim.” dedi. Zeki Gürcün daha sonra Çerkezköy Ziraat Odası, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ni ziyaret etti.
 
Haber / Asim YAVUZ