Daha iyisini yapacağıma inandığım için aday oldum

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kapaklı Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Nedim Yılancı, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine başladı.

GÜNDEM 12.09.2013 08:20:00 0
Daha iyisini yapacağıma inandığım için aday oldum
HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ
Yılancı ilk ziyaretini dün saat 15.45’te CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörük ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdi.  ÇTSO Başkan Vekili Mehmet Danyeli, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen, Mustafa Seçkin ve Dilaver Burak tarafından karşılanan Yılancı, Mayıs ayında yapılan seçimle göreve gelen ÇTSO yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette konuşan Danyeli de, ziyaretinden dolayı Yılancı’ya teşekkür ederken, belediye başkan aday adaylığının da hayırlı olmasını temenni etti.
 
STK’LARLA PROJELER ÜRETMEK İSTİYORUM
Nedim Yılancı ilk ziyaretini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirmek istediğini belirterek “Ticaret odası benim hayatımın bir döneminde var oldu. Bölgemizin en güçlü örgütü burası. Böyle güçlü bir örgütü ilk olarak ziyaret etmek istedim. Siyasette olmam dolayısıyla STK’ların gücünün de siyasetin içinde katkıda bulunması gerektiğini düşündüğüm için buradayım. Başkan olursam STK’lar ile projeler üretmek isterim. Bu örgütlerin gücüyle birlikte bulunduğum yere bir katkı koymak istiyorum. Çünkü STK’lar ve ticaret odalarında birikim çok fazla. Demokrasilerde de artık siyaset sınıfı tek başına karar mercii değil. Gelişmiş demokrasilerde STK’larda da yönetimin diğer bir ayağı. Bu açıdan bu kurumlarla ilişkilerimi sıcak tutmak istiyorum, karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunmak istiyorum” dedi.
 
HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ AMA SİYASETE UZAK DEĞİLİZ
ÇTSO Başkan Vekili Mehmet Danyeli de ziyarette yaptığı konuşmada ÇTSO olarak herkese aynı uzaklıkta olduklarını fakat kesinlikle siyasete uzak olmadıklarını vurguladı. Danyeli “Bizim içimizdeki meclis üyelerimizin bağlı bulundukları beldede ya da yerelde siyaset yapmalarını istiyoruz. O arkadaşlarımız bir değer. Burada seçiliyorlar, buradan da meclis üyesi ya da başkan olmalarını istiyoruz. Çerkezköy’ün sorunları ile ilgilenen arkadaşlar olsun, çözüm ortakları olsun. Bizim içimizden çıksın. Bu konuda da meclis üyelerimizden kim olursa olsun siyasi partilerde olmasını istiyoruz” dedi.
 
DAHA FAZLA İNSAN SİYASETTE YER ALMALI
Nedim Yılancı da daha fazla insanın ziyasette yer almasını arzuladığını belirterek “Katılım ne kadar yüksek olursa o kadar iyi malzeme ortaya çıkar. Ülke için de yöre için de bir katkıdır. Siyaset zor bir iş. Birçok insan belki de bunu göze alamıyor. Ama ülkenin düzelmesi için STK’larda dai siyasette de olmalıyız. Siyasette bu yetişmiş insanların olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

DAHA GÜZELİNİ YAPACAĞIMA İNANDIĞIM İÇİN ADAYIM
14 yıldır Kapaklı’da oturduğunu, 4 buçuk yıldır da meclis üyeliği yaptığını söyleyen Yılancı “Meclis üyesi olmadan önce de yaşadığım yerin sorunlarına duyarlılık gösteriyordum. 4 buçuk yıllık sürede çok daha iyi yapılabilecek işler olduğunu düşündüğüm için, yapılmadığını gördüğüm için aday oldum. Güzel şeyler yapılıyor ama ben bir kat daha güzel yapacağıma inanığım için aday oldum” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ