Müftü Tuna görevine başladı

Çerkezköy Müftülüğüne atanan Yusuf Tuna, yeni görevine başladı. İlk vaazını önceki gün Osmanlı Camii’nde veren Tuna, Çerkezköy’de göreve başlamaktan dolayı memnun olduğunu ifade e

GÜNDEM 11.09.2013 08:32:00 0
Müftü Tuna görevine başladı
Edirne İl Müftü Yardımcılığından Çerkezköy Müftülüğüne atanan Yusuf Tuna görevine başladı. Tuna, ilk vaazını merkezi sistemle Osmanlı Camii’nde verdi.
 
İLK VAAZINI VERDİ
İlkokulu İznik’te, İmam Hatip Lisesi’ni Bursa’da okuyan, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Tuna, ilk görevine 1986 yılında Sivas Koyulhisar’da başladı. Askerliğini 1989 yılında yedek subay olarak Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yapan Tuna, Kütahya Aslanapa İlçe Müftülüğü, Balıkesir Havran İlçe Müftülüğü ve daha sonra da Edirne İl Müftü yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 
GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ
Çerkezköy’ün her bakımdan iyi bir konumda olduğunu belirten Müftü Tuna, “Burada göreve başlamadan önce tarihi başkent serhat şehri Edirne’de müftü yardımcısı olarak görev yapmıştım. İlde görev yapmanın avantajlarını yaşadım. İlden ilçelere bakmanın tecrübesini yaşadık. Bu benim için avantaj demektir. Çerkezköy gelişmiş ve büyük bir yer. Edirne’de edindiğim tecrübeyi buradaki potansiyel ile birleştirince güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
İSTİŞARE KURULU OLUŞTURACAĞIZ
Çerkezköy’de istişare kurulu oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen Müftü Tuna, “Oluşturmayı planladığımız istişare kuruluna her kesimden insanın iştirakini sağlamaya çalışacağız. Vakıflar, dernekler, cemaatler, basın kuruluşları, resmi kurumlarımız, öğretmenler ve esnafımızla geniş bir platform oluşturacağız. Cami dışında insanımızın manevi bakımdan eksikliğini gidermeye yönelik çalışmanın içerisinde olacağız. İnsanımızın bunalımları ve sıkıntılarına tercüman olmaya çalışacağız. Bu sistemi Edirne’de oluşturmuştuk. Yeni kurulmuş olmasına rağmen faydalı çalışmalara imza atmıştık. İnşallah burada da aynı çalışmaları yaparız.” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ