İlk kredi verildi

Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ilk kredisini verdi.

GÜNDEM 10.09.2013 09:03:00 0
İlk kredi verildi
TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR
Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı ile Halkbank Kapaklı Şube Müdürü Ali Kabul, Ağustos başında resmi olarak faaliyetine başlayan Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti. Mandalı ve Kabul, Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükkânlının yanı sıra Muhasebe Müdürü Hasan Karamaz, Kurucu Üye Mali Müşavir Faruk Sinan Çetindağ ve kooperatif üyeleri tarafından karşılandı.
 
MUTLU SONA ULAŞTIK
Belediye Başkanı İrfan Mandalı, verilmiş olan krediden dolayı mutlu olduğunu belirterek “İlk kredinin gerçekleşmesi amacıyla buraya bir tebrik ziyaretinde bulunmak istedim. Bu tip kredilerin kamu yararına olması da ayrıca güzel.15 yaşından beri ticaretin içerisindeyim. Bu tip işler ekip statüsünde yürür. Verilen düşük faizli krediler sayesinde esnafımız büyük oranda sıkıntılarını aşabilecek imkana erişiyor. Bu konunun gerçekleşmesi için hem üyeler hem de ben çok uğraş verdik. Başkanımızın özellikle son 1 yıl içerisinde sayısız kere Ankara’ya gittiğini biliyorum. Ama sonunda mutlu sona ulaştık. İnşallah yüz akıyla bu işi yürüteceğiz. Halkbank’a da esnafımıza vermiş olduğu düşük faizli kredilerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
 
HIZLI BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR İLÇE
Kapaklı’ya 6 ay önce geldiğini ifade eden Halkbank Kapaklı Şube Müdürü Ali Kabul ise, “Kapaklı’ya kısa bir süre önce gelip bankadaki görevime başladım. Kapaklı’nın ilçe olmasıyla hemen hemen aynı dönemde burada bulunmuş oldum. Gerçekten hızla büyüyen ve gelişen bir ilçe olma yolunda izlenimler edindim. Esnafımızın da aynı paralellikte gelişmesi gerektiğine inanıyorum. Biz de Halk bank olarak, yüzde 5 ile piyasadaki en düşük faizli esnaf kredisini verip bir ilki gerçekleştirdik. Bundan dolayı hem mutluyuz hem de gururluyuz. Esnafımıza yardımcı olmak bizleri her zaman mutlu eder. Tüm esnafımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Gelecekte daha iyi işlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Kooperatif Başkanı Hasan Dükkânlı ise “1 yılı aşkın süredir büyük bir gayretle çabaladığımız bu süreçte bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ederiz. Esnafımıza yardımcı olmaktan dolayı bizler de çok mutluyuz” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ