CHP iktidarı kaçınılmaz oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. kuruluş yıldönümü Çerkezköy’de kutlama programı düzenlendi.

GÜNDEM 10.09.2013 08:30:00 0
CHP iktidarı kaçınılmaz oldu
PROGRAM DÜZENLENDİ
Dün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Zeki Gürcün, Vahap Akay, Metin Dönmez, Ensar Sivri, Aktaş Güler, Remzi Garip, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Demet Eroğlu, Edip Bülent Uğraş, Reşat Ziya Pekdoğan, CHP Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Ali Kaya Bektaş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve partililer katıldı.
 
 
 
ÇELENK SUNDULAR
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, CHP’nin 9 Eylül 1923’te kurulduğunu, 1927 yılında ‘Cumhuriyetçilik’, ‘Milliyetçilik’, ve ‘Laiklik’in CHP’nin 4 temel ilkesi olarak benimsendiğini ifade ederek “1935 yılında ‘Devletçilik’ ve ‘Devrimcilik’ ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır.  CHP, kurucusu ve ilk genel başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birlik sağlayan partidir” diye konuştu.
 
DÜZEN PARTİSİNDEN DEĞİŞİM PARTİSİNE DÖNÜŞTÜ
Ertürk, CHP’nin 1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük ettiğini ifade ederek “1960’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak kendini siyaset yelpazesinde ortanın solunda konumlandırmıştır. 1970’li yıllarda ideolojisini demokratik sol kavramıyla tanımlayan CHP, devlet partisinden ‘halkın partisine’, düzen partisinden ‘değişim partisine’ dönüşmüştür” dedi. 
 
GÜVENCESİ OLMAYA DEVAM EDECEK
CHP’nin yıkık Anadolu harabelerinde, yollarında, inançlı ve yürekli kahramanların gönüllerinde, kan ve barut kokularının karıştığı bir zeminde, alın teriyle, gözyaşıyla, göz nuruyla kurulan bir parti olduğunu söyleyen Ertürk, 90. Kuruluş yıldönümünü kutladıkları Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi koşullarda, nasıl kurulduğunu, ülkemizin emperyalist güçlerden nasıl temizlendiğini unutmamaları gerektiğini ifade etti. Ertürk, CHP’nin sadece Türkiye’de Cumhuriyeti kurmakla kalmayıp Türkiye’deki çok partili sistemi getirerek demokrasinin de önünü açtığını ifade ederek “Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak, bu ülkede yaşayan tüm insanların geleceklerine sahip çıkmaları demektir. CHP, 90 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da demokrasinin, kalkınmanın, özgürlüklerin, bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğümüzün sarsılmaz güvencesi olmaya inatla devam edecektir” diye konuştu.
 
CUMHURİYET VE ULUSAL BİRLİĞİMİZ TEHDİT ALTINDA
Ertük, adına ileri demokrasi denilen bir anlayışla cumhuriyetin ve ulusal birliğin tehdit altına alınmak istendiğini ileri sürerek “Cumhuriyeti savunmak daima CHP’nin temel görevi olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. CHP, çağdaş bir topluma ulaşmak amacıyla kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu. 

CHP İKTİDARI KAÇINILMAZ OLDU
Türkiye için CHP’nin iktidarının kaçınılmaz olduğunun her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade eden Ertürk “CHP, ülkemizin tarihine yakışır onurlu geçmişini ve saygınlığını koruyarak yoksulluğa, yolsuzluğa ve yüzsüzlüğe son verecek, mutlu, refah düzeyi yüksek ve kendine güveni olan özgür bireylerin yaşadığı bir toplum özlemini gerçekleştirecektir” dedi. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ