Kayıt parası isteyen yöneticiyi görevden alacağım

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, kayıt parası isteyen yöneticiyi görevden alacağını ifade ederek “Veliler kayıt parası vermemek için okula gitmesin. Çocuğunuz otomatik olarak kay

GÜNDEM 5.09.2013 07:37:00 0
 Kayıt parası isteyen yöneticiyi görevden alacağım
OKUL AİLE BİRLİKLERİ KIYAFET SATAMAYACAK
İşler, bu yıl Tekirdağ'da okul formalarının veliler tarafından oylanacağını ifade ederek “Bu yıl velilerin çoğunluğu ne diyorsa o olacak. Okulların açıldığı hafta velilere serbest kıyafet mi, yoksa forma mı istediklerini soracağız. Çoğunluk serbest kıyafet derse serbest kıyafet giyilecek. Bu uygulama bu eğitim dönemine özgü olacak. Gelecek 4 yıl için de 2014 Mart ayında anket yapacağız. Bu anketten çıkan sonuç 4 yıl geçerli olacak. Okul aile birlikleri kıyafet satamayacak” dedi.
 
AÇIĞIMIZ ÇOK FAZLA
İşler, Çerkezköy ve Saray ilçelerinin de zorunlu hizmet yeri olduğunu vurgulayarak, burada çalışanların doğu görevi yapmış sayılacağını belirtti. Burada açıkların olduğunu söyleyen İşler, “Bakanlık tarafından 40 bin atama yapılacak. Bakanlık Tekirdağ'a 748 kontenjan ayırdı. Bunların kaçına atama yapılacağını bilmiyoruz. Çorlu, Çerkezköy ve Saray'da açığımız çok fazla” dedi.
 
YENİ İLÇELERE DE GÖREVLENDİRME YAPILACAK
Yeni kurulan ilçelerle ilgili de bilgiler veren Halis İşler “Yeni kurulan 3 ilçeye görevlendirme yapacağız. Valilik onayının ardından bu arkadaşlar görevlerine başlayacak. Bakanlık tarafından atama yapılıncaya kadar bu arkadaşlar görevlerini sürdürecek. Bu süre bir buçuk ay kadar sürebilir. Şuanda sistem üzerinde öğrenci bilgilerini ve öğretmen bilgilerini yeni kurulan ilçelere aktarıyoruz” diye konuştu.
 
KAYIT PARASI KONUSUNDA UYARDI
İşler, kayıt ve bağış parası konusunda da velileri uyararak “Veliden bağış ve kayıt parası alan yöneticiyi görevinden alacağız. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Veliler kayıt ve bağış parası vermesin. Hatta parayı vermemek için okula dahi gitmesin. Zaten çocuğu sistem üzerinden otomatik kayıt yapılıyor. Veliler okula uğramasın. Okul açıldıktan sonra gidebilirler” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ