Ümmetin gözyaşlarına merhem olacağız

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mursi'yi destekleyenler ile karşıtları arasında çatışmalarda hayatını kaybedenler için Çerkezköy’de “Zulme Karşı Direniş Gecesi” d

GÜNDEM 3.09.2013 09:39:00 0
Ümmetin gözyaşlarına merhem olacağız
KARDEŞLİK BEDEL İSTER
‘Kardeşlik Bedel İster’ sloganı ile düzenlenen Zulme Karşı Direniş Gecesi, önceki akşam saat 20.00’de Anfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Ercan Erdoğan, Hüseyin Şenses, Metin Yaşar, Nihat Orhan, Mustafa Karataş ve Tahir Eke’den oluşan tertip komitesince organize edilen Zulme Karşı Direniş Gecesi’nde ellerinde Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ile Rabia işaretli döviz ve flamalar bulunan yüzlerce kişi, “Kahrolsun ikiyüzlü demokrasi putunuz”, “Hayat İman ve Cihattır”, “Mursiye selam direnişe devam”, “Mısır ayakta ise ümmet ayaktadır”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Kardeşlik bedel ister”, “Zulüm karşısında susa dilsiz şeytandır” dövizleri taşıdı. 
 
KURAN-İ KERİM TİLAVETİ OKUNDU
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda amfiyi dolduran yüzlerce kişi marşı Rabia selamı ile okudu. Mısır’da yaşanan katliamın anlatıldığı slayt gösterimi ile devam eden programda bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. Programda hayatını kaybedenlerin yoklamaları yapılarak, tekbirler alındı. Başakşehir Yeni Şamlar Camii Kuran Kursu öğrencisi Hamza Uslu bütün şehitler için Kuran-ı Kerim okudu.

“ALLAH BU OLANLARI İZLİYOR”
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından program konuşmacı Hakan Çoşkun’un sohbeti ile devam etti. “Rabia meydanında direnişe devam eden Müslüman kardeşlerimize selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Hakan Çoşkun “Bu dava uğrunda şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimize selam olsun. Allah hepimize ve ümmeti aleme en kısa zamanda selametlik eylesin. Bugün Hz.Allah Suriye’yi, Mısır’ı, Arakan’ı izliyor. Zannetmeyin ki Allah bu olanlardan habersizdir. Bugün Allah Suriye’yi mi, Mısır’ı mı unutacak? Herkesi imtihan ediyor. Müslümanların sabrını, imanını ve aşkını ölçüyor. Bakıyorum camiler şenleniyor. Sabah namazlarımız Cuma namazı gibi olacak. Gençler seccadeyi sevecek. Bacılar tesettürü sevecek. Esma gibi başındaki başörtülerle Hz. Hatice’nin yolunda ona komşu olmak için gidecekler. İnşallah başörtüleri ve bedenleri cehenneme siper olacak. Diğer Esmaları, Rabiaları bekleyecekler” dedi.

“DUALARA AMİN DİYORLAR”
Bu yaşananlardan dolayı uyanmak ve dirilmek gerektiğini belirten Çoşkun “Bugün en büyük cihat ilmi cihattır. Allah o cihatlarda bizi muvaffak eylesin. Kardeşlerimize dua edelim. Şimdilik elimizden bu geliyor. Tenhalarda, gece yarılarında, manevi içtimalarda Allah’a dua edelim. Bu ümmetin duası da elbet gelecek ve bu duaları kabul edecek. Bugün Mısır’daki ve Suriye’deki kardeşlerimizin gözyaşlarına mendil oldunuz. Onlar için bedeninizi ortaya koydunuz. Her ne kadar bu salon tıkabasa dolu olmasa bile bizim görmediğimiz Allah’ın melekleri var. Onlar bu salonu doldurdular. Onlar bu salonda bu dualara amin diyorlar. Er yada geç İslami ve Müslümanları aziz edecektir” diye konuştu. Coşkun “Bu ümmet coşacak ve bu asra sığmayacaktır. Bugün bu mazlumların acısı yüreklerimizi dağlıyor. Onlara gözyaşlarımız akıyor. Elimizden gelen tek şey duadır. Onlara can ve ten fedadır. Rabbim bize ve onlara yardımlar nasip eylesin. Ülkemize böyle bir fitnenin sıçramasından böyle bir gözyaşına dönüşecek hallere girmekten bizi de ülkemizi muhafaza buyursun” dedi.

“BOŞ KOVANLARLA BABALARININ MEZARLARINI ARIYORLAR”
Ümmetin gözyaşlarına merhem olacaklarını söyleyen Coşkun “Bugün bize yarın size. Bugün onlar muhtaç oldular. Kadınların çığlıklarını unutmayınız. Türk alimlerinden fetva bekliyorlar. Diyorlar ki kadınlar, zalim Esat’ın askerleri tarafından tecavüze uğramak istemiyoruz. Bu nedenle de intihar etmek istiyorlar. Çocuklar boş kovanlarla babalarının kabirlerini arıyorlar. Bugün bizler çocuklarımız için neler yapıyoruz. Onların sitelerinden alışveriş bile yapıyoruz. Bu milletin yüreğine imanı, namazı, Allah’ı koyduysak ne mutlu bizedir.  İmanı bizden almasın, imanla yaşatsın. Allah bütün Müslümanlara kurtuluş nasip eylesin” dedi. Yaklaşık iki saat süren program Mısır, Suriye’de zulme karşı direnen ve bu uğurda hayatlarını kaybedenler için yapılan dua ile son buldu.
 
YÜZLERCE KİŞİ KATILDI
Düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan,  AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, belediye meclis üyeleri, tertip komitesi ile yüzlerce vatandaş katıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER