Hizmetler artık kendisini hissettirecek

CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Albayrak, önceki gün Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 30.08.2013 12:01:00 0
Hizmetler artık kendisini hissettirecek
PROJELERİMİ HAYATA GEÇİRECEĞİM
Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Albayrak, hayata geçireceği projelerle ilgili bilgiler vererek büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ’ın seçimlere 1 milyon nüfusla gireceğini ifade etti. Albayrak “Büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri çok önemli. Kuvvetli bir ekip koyup zaman kaybetmemek lazım” dedi. Seçimlerde aday olacağına inandığını söyleyen Akbayrak “Seçilirsem göreve geldikten en geç bir ay sonra projelerimi hayata geçirmeye başlayacağım” dedi.

AVRUPA’DAKİ TEK BÜYÜKŞEHİR
Albayrak, Tekirdağ’ın 257 mahallesi olan bir il olduğunu ifade ederek “Tekirdağ büyük bir yerleşim yeri. Tekirdağ, Türkiye genelindeki 30 büyükşehirden Avrupa’daki tek büyükşehir. Tekirdağ’da göreve talip olanların zaman kaybetmeden icraatları ile Tekirdağ’ı Avrupa şehri haline getirmeli” dedi. Tekirdağ’ın bu zamana kadar çok fazla hizmet almadığını söyleyen Albayrak “30 Mart 2014’ten sonra çok şeyin değişeceğine ve Tekirdağ’ın kendini hissettireceğine inanıyorum” dedi. Son yapılanma ile birlikte Tekirdağ’ın ilçe sayısının 11’e çıktığını anımsatan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın 5 ana vizyonu var. Bunlar sanayi vizyonu, üniversite vizyonu, tarım vizyonu, turizm vizyonu ve lojistik vizyonudur. Tekirdağ’da 1456 sanayi kuruluşu var. Sanayi kuruluşları Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı’da ağırlıklı. 8 ıslah OSB kuruldu. 5 büyük arıtma tesisi yapılacak. 54 kilometrelik kanal yapılıyor” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN NÜFUSU HIZLA ARTIYOR
2012’de Tekirdağ’da 32 bin nüfus artışı olduğunu ifade eden Albayrak “Bu nüfusun 11 binini Çerkezköy almış. Çerkezköy gibi bir yerde 2 dönemdir AK Parti iktidarı var ama Çerkezköy’ün Ak Parti iktidarında çok büyük hizmetler aldığına inanmıyorum” dedi. CHP’den Çerkezköy Belediye Başkanı Aday Adaylarının birbirine küsmeden, Çerkezköy için güzel projeler yapacaklarına inandığını söyleyen Albayrak “Veliköy ve Kızılpınar da Çerkezköy’e bağlandı. Göçten dolayı çarpık yapılaşma var. İşsizlik var. İhmal edilen hizmetler göçle birlikte artıyor” diye konuştu. Büyükşehir belediye başkanının yapması gereken 5 önemli işin olduğunu ifade eden Albayrak, “Bölgeyi çok sevmeli, çünkü hayatının 5 yılını bu hizmet için adayacak. Günde 5 saatten fazla uyumayacak. Güçlü bir ekiple gelecek. Zaman kaybetmeden hizmete başlayacak. Bu hizmetlerde en önemli yeri Çerkezköy alacaktır” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ