Uzunköprü doğalgaza kavuşuyor

Uzunköprü Belediye Başkanlığınca düzenlenen ilçeye getirilecek doğalgaz bilgilendirme toplantısı Refik Martin Salonunda yapıldı.

GÜNDEM 30.08.2013 11:42:00 0
Uzunköprü doğalgaza kavuşuyor
ÖNCÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK
Önceki gün yapılan toplantıda konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, 28 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetenin 28631 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararıyla nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz getirilmesiyle ilgili bir fırsat verildiğini belirterek; “Bakanlar Kurulu Kararı incelendiğinde nüfusu 10 binin üzerinde bulunan ilçe merkezlerindeki toplam elektrik abonelerinin yüzde 60’ının kabulü ile ilçemize doğalgazın getirilmesi mümkün.  Bakanlar Kurulu kararında doğalgaz almak isteyen elektrik abonelerinin doğalgaz abone bağlantı bedeli olan 2013 yılı tarifesine göre 335 TL’yi yatırmaları sonucunda merkez abone sayısının yüzde 60’ı olan 13 bin -13 bin 500 civarındaki sayıya ulaşması sonucunda Uzunköprü doğalgaz için gerekli yükümlülüğü yerine getirmiş olacak. Biz de Uzunköprü Belediyesi olarak Uzunköprü İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından açılan bu özel hesaba bugün itibariyle paramızı yatırdık ve halkımıza öncü olduğumuzu gösterdik”  dedi.
 
YÜZDE 60’A ULAŞMALI
28 Ekim 2013 tarihine kadar doğalgaz hesabında belirtilen abone oranının para yatırması halinde Uzunköprü doğalgaz için ilk adımını atmış olacak ve Bakanlar Kurulu kararına göre gerekli yatırımın ilçeye yapılmasını beklemeye başlayacak. Yapılan bilgilendirme toplantısında doğalgaz abone sayısında istenilen sayıya ulaşılmadığı takdirde yatırılan bedeller iade tarihindeki yasal faizleriyle birlikte vatandaşlaraiade edilecek. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber / Kübra AŞIK