Dönüş kuyruğu, şehir merkezine ulaştı

Avrupa ülkelerinde çalışan ve yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen işçilerin, yaşadıkları ülkelere dönüşü eziyet haline geldi.

GÜNDEM 30.08.2013 10:53:00 0
Dönüş kuyruğu, şehir merkezine ulaştı
İŞÇİLER İSYAN ETTİ
İşçilerin çoğu Pazartesi günü iş başı yapacak olması nedeniyle aynı zamanda yola çıkınca, Bulgaristan sınırındaki Kapıkule'de 10, Hamzabeyli'de 6, Yunanistansınırındaki İpsala'da 10, Pazarkule Gümrük Kapısı'nda ise 8 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Araç sürücüleri kavurucu sıcak altında saatlerce süren bekleyişe isyan etti. Avrupa'da yaşayan Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra yaşadıklara ülkelere dönüşü devam ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Kapıkule'nin Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı'nda devam eden modernizasyon çalışması ve komşu gümrükçülerin insan kaçakçılığına karşı sıkı denetimleri nedeniyle, Avrupa'ya gidecek işçilerin çıkış için saatlerce beklemesine neden oluyor.
 
KUYRUK UZADI
Bulgaristan sınırında bulunan Edirne'deki Kapıkule'de 10, Hamzabeyli'de 6,Yunanistan sınırındaki İpsala'da 10, Pazarkule Gümrük Kapısı'ndaki araç kuyruğu ise 8 kilometreye ulaştı. Pazarkule Gümrük Kapısı'nda çıkış için bekleyenlerin oluşturduğu kuyruk Meriç Nehri'nin karşı tarafındaki Karaağaç Mahallesi'ni geçerek Edirne kent merkezine doğru uzamaya başladı.
 
KAPASİTENİN ÜZERİNDE ÇIKIŞ TALEBİ
Kapasitenin üzerinde bir çıkış talebi olduğunu belirten Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdari Amiri Nedim Özırmak, "Bütün sınır kapılarında toplam kapasitesi üzerinde bir çıkış talebi var. Şu anda biz Lesova'da Bulgar yetkililerle toplantı halindeyiz. İnsan kaçakçılığı ile ilgili bir toplantı talep ettiler. Bu toplantıda biz kapılardaki yoğunluğu gündeme getirdik. Belli bir nispette kontrollerde esneklik uygulayacaklar. Ancak kuyruğun nedeni kapasitenin üzerinde çıkış talebi olması" dedi.
 
Haber / Asım YAVUZ