Kamu binaları bir yerde toplanacak

Hem çiçeği burnunda Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya hayırlı olsun demek hem de Kaymakamlık için belirlenen alternatif binaları yerinde incelemek için ilçemize gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya,

GÜNDEM 29.08.2013 18:49:00 0
Kamu binaları bir yerde toplanacak
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, dün saat 15.00’da Kapaklı’ya gelerek ilçemizin çiçeği burnunda kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ SORDU
Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, beraberindeki Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak ve Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi ile birlikte Vali Yerlikaya’yı Belediye Binası önünde karşıladı. Belediye girişindeki Kültür Merkezi maketini gören Vali Yerlikaya, Başkan Mandalı’dan proje ile ilgili bilgi aldı. Kültür Merkezi maketi hakkında bilgilendirmede bulunan İrfan Mandalı, “Proje çalışmaları tamamlandı. İlçemize kazandıracağımız Kültür Merkezimizde 91 araç kapasiteli kapalı otopark ve 310 kişilik çok amaçlı salon yer alacak. Kültür Merkezi içinde fitness salonu, sauna, hamam ve dinlenme salonları olacak. 3 adet 90’ar kişilik sinema salonlarında vatandaşlar ailesi ile birlikte film izleyebilecek” dedi.
 
ALTERNATİF BİNALARI GEZDİ
Kaymakam Kuzulu’nun odasında bir süre basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından belediye binasının çatısına çıkan Vali Yerlikaya, burada kamu kurum ve kuruluşları binalarının yapılabileceği yerler hakkında Başkan Mandalı’dan bilgi aldı. Daha sonra Kaymakamlık Binası ve ilçe müdürlükleri binası için düşünülen alternatif yerleri gezen Vali Yerlikaya, beraberindekilerle birlikte belediyenin karşısındaki çay bahçesine geçerek buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Kapaklı’ya gelişinin 3 sebebi olduğunu kaydeden Yerlikaya, “Ziyaretimizin birinci nedeni kaymakamımıza hayırlı olsun demek. İkinci nedeni kaymakamlık binası ve diğer ilçe müdürlükleri için yer bakmak ve üçüncü nedeni de sizlerle sohbet edebilmek” diye konuştu.
 
KAYMAKAMLIKLA BELEDİYE KAPI KAPIYA BAKACAK
Kapaklı Kaymakamlığı için belirlenen alternatif binaları dolaştıklarını söyleyen Vali Yerlikaya, “Eğer arkadaşlarla anlaşırsak Kaymakamlık için buraları değerlendireceğiz. Fakat bunlar geçici hizmet binaları olacak. Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, çevre yolu üzerinde bulunan 30 dönümlük belediye arazisinde Kapaklı Belediye Binası ile Kapaklı Hükümet Konağı’nın kapı kapıya bakacak şekilde yapılmasının güzel olacağını düşündük. Buraya ayrıca Kapaklı Adliyesi de yapılabilir. Hükümet Konağı için biz Valilik olarak ödenek ayırırız. Adliye Sarayı için ödeneğe gerek yok zaten. Belediye Binası için gerekli ödeneği de başkanımız mevcut binayı satarak sağlayabilir. Tüm bu projeleri hayata geçirdikten sonra çevreyolunun her iki tarafında hızla yapılaşma olacaktır” ifadelerini kullandı.        
 
SEÇİLEN DE ATANAN DA HALK İÇİN ÇALIŞIYOR
Bir vatandaşın, “Sizin için Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak diye söyleniyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusuna cevap veren Vali Yerlikaya, “Bu söylentilere Valiliğimizin internet sitesinden cevap verdim. Böyle bir şey yok. Ben kendi işimden memnunum. Sonuçta seçilen de atanan da halk için çalışıyor. Bu çerçevede biz her zaman halkın içinde olmaya gayret ediyoruz. Birlikte çalıştığım kaymakam arkadaşlarımdan da halkın içinde olmalarını bekliyorum” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ