Çalıştıracak işçi bulamıyoruz

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu dün saat 15.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 28.08.2013 09:33:00 0
Çalıştıracak işçi bulamıyoruz
İLK BİNDE 33 FİRMA VAR
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin ülkenin en büyük ilk 3 OSB’sinden biri olduğunun altını çizen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Biz kendimizi kimseyle yarıştırmıyoruz. Bünyemizde 60 bin çalışan barındırıyoruz” dedi. Geçtiğimiz gün açıklanan 2’nci en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Çerkezköy’den 14 firmanın bulunduğunu söyleyen Sarıoğlu, “İlk 500 sanayi kuruluşu listesinde ilçemizden 19 firma vardı. Yani ülkenin en büyük ilk bin sanayi kuruluşu listesinde Çerkezköy’den 33 firma yer alıyor” dedi.
 
BİZ HER KONUDA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ
ÇOSB yönetiminin tamamen sanayicilerden oluştuğunu belirten Ömer Sarıoğlu, “Bugüne kadar yaptığımız genel kurulların hepsi büyük olgunlukla geçti. Sanayicilerimiz mutlu olduklarını ifade ediyor. Biz her konuda devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’de faaliyet gösteren hemen her fabrikanın kapısında ‘eleman aranıyor’ yazısının yazdığını kaydeden Sarıoğlu, çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Önceleri vasıflı eleman arıyorduk. Artık vasıf da aramıyoruz. Sanayici beklentilerini düşürdü” dedi.
 
İNŞALLAH TEMELİNİ BİRLİKTE ATARIZ
ÇOSB olarak bölgeye 32 derslikli bir meslek lisesi kazandıracaklarını ifade eden Ömer Sarıoğlu, “Proje çalışmaları tamamlandı. İnşallah okulumuzun temelini en kısa zamanda sizinle birlikte atarız. Lisemiz geçen yıl 90 öğrenciye eğitim verdiği mevcut binasında bu yıl 180 öğrenciye eğitim verecek” dedi. 500 kişi kapasiteli konferans salonu inşaatı yapımının da tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Sarıoğlu, “2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Çeviri odalarının bulunduğu, çeşitli organizasyonların yapılabileceği modern bir konferans salonu olacak” diye konuştu. Konferans salonunun yalnız ÇOSB’ye değil, tüm Çerkezköy’e hizmet vereceğini belirten Sarıoğlu, kendilerini Çerkezköy’den ayrı görmediklerinin altını çizdi.
 
İLÇEMİZ ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SANAYİ MERKEZLERİNDEN BİRİSİ
Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy’ün sanayisi ile ön plana çıkan bir ilçe olduğunu belirterek, “İlçemiz ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Nüfus artışının temelinde de sanayinin hızlı gelişimi yatmaktadır” dedi. Bir yerleşim yeri için üretim ve istihdamdan daha önemli bir konu olamayacağını kaydeden Kubilay, “İlçemizin daha da gelişebilmesi için bu sürecin sağlıklı bir şekilde devam etmesi gerekmektedir. Bu yolda bize düşen görev sizlerin yanında olmak ve sizlerin işlerini kolaylaştırma adına çalışmalar yapmaktır” dedi. 
 
SANAYİCİMİZLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ
Üretim ve istihdamın artarak devam etmesinin hem ilçe hem de ülke adına büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Metin Kubilay, “Çerkezköy’ü Çerkezköy yapan en önemli unsur sanayisidir. Bu çerçevede sanayicimizle işbirliği halinde ilçe menfaatine çalışmalar yapmak için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ