Ortak paydamız Çerkezköy

Çerkezköy’ün çiçeği burnunda Kaymakamı Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretleri tüm hızıyla sürüyor. Kubilay, dün saat 11.00’da da Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı a?

GÜNDEM 27.08.2013 11:43:00 0
Ortak paydamız Çerkezköy
ÇERKEZKÖY İÇİN İYİ ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, beraberindeki Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti. Çerkezköy’ün, ülkenin en önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Alaettin Demirbağ, “Nüfusun hızla artması nedeni ile öğrenci sayımızda da her yıl binlerce artış oluyor. Türkiye’nin her yerinden, Balkanlardan dahi insanlar ilçemize göç ediyor. İnşallah hep birlikte Çerkezköy için iyi şeyler yapmaya çalışacağız” dedi.
 
EN ÖNEMLİ SIKINTIMIZ EĞİTİM
Çerkezköy’ün en önemli sıkıntısının eğitim olduğunu dile getiren Demirbağ, “Nüfusumuz ülke ortalamasının oldukça üzerinde arttığı için derslik ihtiyacı her yıl daha da artıyor. Son 10 yılda mevcut derslik sayısı kadar derslik yapıldı” dedi. İlçenin yakın zamanda yeni adliye binasına kavuşacağını söyleyen Demirbağ, “Eylül ayında Çerkezköy Adliye’sinin yeni binasında hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Böylece bu bina tamamen Çerkezköy Kaymakamlığı’na kalacak ve daha rahat bir çalışma ortamına kavuşacaksınız” ifadelerini kullandı.   
 
BİZİ YALNIZ BIRAKMADINIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, “Burası benim 6’ncı görev yerim. Bizi görevimizin ilk günlerinde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi. Hizmette beraberlik ilkesi çerçevesinde hep birlikte Çerkezköy için hayırlı hizmetlerde bulunabilmeyi temenni eden Kubilay, “Sizlerin de desteği ile zaten güzel olan ilçemizi daha da güzelleştirmek için çaba göstereceğiz” diye konuştu. 

OKUL SAYISI ARTTIRILMALI
15 Ağustos’ta ilçemizdeki görevine başladığını anımsatan Metin Kubilay, “İnsanların ilgi alakası bizi ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi. Çerkezköy’ün, Türkiye’nin en dinamik ilçelerinden biri olduğunu belirten Kubilay, “Çerkezköy hizmete açık bir ilçedir. El ele vererek ilçemiz için hayırlı hizmetler üreteceğiz. Bu kapsamda en hassas olduğumuz konu eğitimdir. Çerkezköy hızlı nüfus alan bir ilçe olduğu için fiziki şartların buna göre iyileştirilmesi ve okul sayısının kaliteden ödün vermeden arttırılması gerekmektedir. Anaokulundan başlayarak Üniversite ve Halk Eğitimi Merkezi’ne kadar tüm eğitim yuvalarının fiziki şartlarını iyileştirmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

İLÇENİN SEMBOLÜ OLDU
Görev yaptığı tüm ilçelerde siyasi parti temsilcileri ile güzel ilişkiler kurduğunu söyleyen Metin Kubilay, “O arkadaşlarımızla birlikte güzel işlere imza atmaya çalıştık. Burada da sizlerle bunu başarmak istiyoruz. Hepimizin ortak paydası Çerkezköy’dür” dedi. Sinop Gerze’de nesli tükenmek üzere olan bir tavuk cinsi olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, “Bize ait bir proje çerçevesinde üretim tesisi kurduk. Tavuğun neslinin tükenmesini engelledik. 150-200 TL’den satılan bu tavuk, ilçe halkı için bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra aynı zamanda da ilçenin sembolü oldu” dedi.   
 
Haber / Ahmet KARDEŞ