Gülşen Kapaklı’yı salladı

Kapaklı Belediyesi Kazak Gölü Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin ikinci gününde Kazak Gölü’ne akın eden on binlerce kişi Türk Pop Müziği’nin dev ismi Gülşen’le unutulmaz bir gece

GÜNDEM 26.08.2013 07:30:00 0
Gülşen Kapaklı’yı salladı
FESTİVALE ON BİNLERCE KİŞİ KATILDI
 Festivalin ikinci gün etkinliklerine Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen, Mustafa Serat, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, STK temsilcileri ve on binlerce Kapaklılı katıldı. 
 
FESTİVAL KAPAKLI’NIN SESİ İLE BAŞLADI
 Kazak Gölü Festivali’nin ikinci gün etkinlikleri önceki gün ilçemizin yerel sanatçısı Gökhan Meneşe’nin konseri ile başladı. Türkiye’nin ünlü sanatçısı Seda Sayan’ın TV 8’de yayınlanan Seda’nın Dünyası programındaki Sesini Gönder adlı yarışmaya katılan ve 1’inci olan ses sanatçısı Gökhan Meneşe, hareketli şarkılarıyla Kapaklılıları hop oturtup hop kaldırdı.  Konserinin sonunda kendisinden hiçbir yardımı esirgemeyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eden Gökhan Meneşe’ye Mandalı tarafından çiçek ve plaket verildi.  
 
ESPRİLERİ İLE KIRDI GEÇİRDİ
 Etkinlikler ünlü ilizyonist Sandokan’ın sahne alması ile devam etti. Sahneye aldığı izleyicilerle güzel bir gösteriye imza atan Sandokan, esprileri ile de Kapaklı halkını kendine hayran bıraktı. Toplu sünnet şöleni çerçevesinde çocukların yaşadıkları heyecan ve ailelerinin duygu düşüncelerinin yer aldığı slayt gösteriminin ardından etkinlik Saray Romanlar Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Romanlar muhteşem dans gösterileri ile katılımcıları adeta büyüledi. Gösteri sonrası Saray Romanlar Derneği Başkanı Ali Gültaş’a Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından çiçek ve plaket verildi
 
BENDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ
 Festival, Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projelerin anlatıldığı slayt gösterimi ile devam etti. Slaytın ardından sahneye çıkan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmasına 2009 yılında Silivri Cezaevi’ndeki günlerinde kendisinden desteğini esirgemeyen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker’e teşekkür ederek başladı. Festivalde gönül gönüle, omuz omuza yaşamanın sevinci, mutluluğu ve coşkusunu yaşadıklarını kaydeden Mandalı, “Bu festivalin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
 
İNŞALLAH MÜRVETLERİNİ DE GÖRÜRÜZ
 Sünnet olan çocuklara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Mandalı, “Bu yıl 181 çocuğumuzu sünnet ettirdik. İnşallah çocuklarımızın bu güzel günlerini gördüğümüz gibi onların mürvetlerini de görürüz” temennisinde bulundu. Festivallerin ilçe tanıtımının yanı sıra sosyal anlamda kaynaşmayı da sağladığını söyleyen Başkan Mandalı, “Festivallerin her alanda büyüyen ve hak ettiği yere hızla ulaşan bir Kapaklı sağlamak açısından katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
 
SİZLER HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKSINIZ
 2014 yerel seçimleri sonrası Kapaklı’nın resmi ilçe statüsünü alacağını anımsatan Mandalı, “Ülkemizin birçok ilinden daha büyük olan ve hızla büyümeye devam eden beldemiz, ilçe olmayı çoktan hak etti. İmkânlarımız da büyük ölçüde artacak ve halkımızın refah seviyesi de aynı oranda yükselecek. Kamu kurum kuruluşlarının hepsi ilçemizdeki yerini alacak. Kapaklımıza, 9 yıldır hizmet etmenin büyük sorumluluğunu, gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir, daha güzel bir Kapaklı bırakmak için çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Vaatlerimizi bir bir yerine getirirken, taahhüt ettiklerimizden çok daha fazlasını görev süremiz boyunca inşallah tamamlamış olacağız. Sizler her şeyin en iyisine, en yenisine ve en güzeline layıksınız” ifadelerini kullandı. 
 
YOL SORUNUMUZ KALMAYACAK
 Kapaklı’da her yeni gününü taze bir başlangıç kabul ederek, hizmet yolculuğuna devam ettiklerini belirten Mandalı, “Hizmete giren yeni yatırımlarımızla hemşerilerimiz çok değişik kültürel hizmetlere ulaşabiliyor. Kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza özel bir önem veriyoruz. Yol, park, bahçe gibi, kaldırım, altyapı ve asfalt gibi temel belediyecilik hizmetlerinde her geçen gün hedeflerimizi büyüterek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yakın zamanda asfalt ve beton yol ihalelerimizi tamamladık. Bu yıl içerisinde 45 kilometre asfalt yol ve 8 kilometre beton yol yapacağız. Yıl sonuna kadar artık yol sorunumuz kalmayacak” açıklamalarında bulundu.
 
YENİ PROJELER HAZIRLIYORUZ
 “Çalışmalarımızın yeterli olmadığını düşünerek yeni projeler hazırlıyoruz” diyen İrfan Mandalı, bundan sonra yapılacak çalışmaların günümüz ihtiyaçlarını karşılamaktan öte önümüzdeki yılların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanmakta olduğunu ifade etti. Halkın iyi ve kötü gününde yanında olacaklarının sözünü veren Başkan Mandalı, “Yatırımlarımızı sosyal belediyecilik hamleleri ile anlamlı hale getiriyoruz. Böylelikle daha aydınlık bir geleceğe yürümeyi hedefliyoruz” dedi.
 
DAHA HAYALLERİMİZ ÇOK
 Kapaklı halkı için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaya, devam edeceklerini dile getiren İrfan Mandalı, “Daha hayallerimiz çok, projelerimiz çok. Önümüzdeki etkinliklerimizde yine birçok hizmet yapmış olarak coşkumuzu, heyecanımızı sizlerle paylaşacağız” dedi.
 
SİZİ BAŞKANINIZDAN AYIRMAYA ÇALIŞTILAR
 Böylesi sevinçli bir günde Kapaklı halkı ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren DSP Genel Başkanı Masum Türker de, “Kaymakamımızın da atanması ile birlikte ilçe olarak yol almaya devam ediyorsunuz” dedi. Kapaklı’nın yeni bir sosyal dönemin içine girdiğine dikkat çeken Türker, “2009 seçimleri biter bitmez başkanınızı sizden ayırmaya kalktılar. Bana ‘Aman onunla yollarını hemen ayır’ dediler. ‘Hayır’ dedim. Çünkü İrfan Mandalı, bu dünyada benden daha dürüsttür diyebileceğim saygın insanlardan biridir. Şanslısınız. Çünkü dürüst ve atılımcı bir belediye başkanına sahip olmanın avantajlarını yaşıyorsunuz” diye konuştu.
 
ALLAH BİZİ ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN AYIRMASIN
 Ülkenin son zamanlarda sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Masum Türker, “Dolar yükselecek, hayat pahalılaşacak. Ama bu sizi karamsarlığa düşürmesin. Sizinle iki inancımı paylaşmak istiyorum. Birincisi Allah’a inanmaya birlikte devam edelim. İkincisi de Atatürk’e ve Cumhuriyete inanalım. Allah bizi Atatürk’ün yolundan ayırmasın” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Masum Türker’e son genel seçimlerde DSP Tekirdağ Milletvekili adayı olan Arzu Mandalı Sucu tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
 
KONSER ALANINI İNLETTİ
 DSP Genel Başkanı Masum Türker’in konuşmasının ardından Kazak Gölü festival alanını dolduran on binlerce kişinin sabırsızlıkla beklediği o an geldi. En yeni en hareketli şarkılarını bölge halkı için seslendiren Gülşen Kapaklılılardan tam not aldı. Yaza damgasını vuran “yatçaz kalkcaz” şarkısı ile konserine başlayan ünlü sanatçı şarkıları kadar sahne performansı ile de göz doldurdu. Eski ve yeni albümlerinden sevilen şarkılarını kendisini izlemeye gelenler için seslendiren Gülşen, bir döneme damgasını vuran “of of” şarkısı ile de konser alanını inletti. Başkan İrfan Mandalı’yı sahneye çağırarak kendisine özel şarkı besteleyen Gülşen,  kendisini dinlemeye gelenleri bir an olun yerine oturtmadı.
 
GÜLŞEN’İN PLAKETİNİ ÜÇ BAŞKAN BİRLİKTE VERDİ
 Kendisini izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşatan Gülşen’e sahnede özel dans ekibi de eşlik etti. Söylediği şarkılar kadar yazdığı şarkılar ile de adından sıkça söz ettiren Gülşen’i saatler öncesinden izlemeye gelenlerin yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi. Hayranı oldukları sanatçıyı ellerindeki cep telefonlarıyla videoya çekmeye çalışan Kapaklılılar adeta birbirleri ile yarıştı. Kazak Gölü’ne hayran kaldığını belirten Gülşen, konser alanında bir araya gelen on binlerce Kapaklılı’nın çok güzel bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Gülşen konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Ünlü sanatçıya plaketini ve çiçeğini ise Kapaklı belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray ve Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer birlikte verdi. Gecenin sonunda, yoğunluktan dolayı Kazak Gölü mevkiinde uzun kuyruklar oluşturdu. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ – Kübra AŞIK