Yalıboyu OSB için çalışmalar sürüyor

Veliköy Islah OSB’nin kurulduğu Veliköy’de, ikinci OSB’nin kurulması için çalışmalar sürüyor.

GÜNDEM 24.08.2013 01:45:00 0
Yalıboyu OSB için çalışmalar sürüyor
2. OSB KURULACAK
Konuyla ilgili açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy-Veliköy-Yalıboyu OSB’nin kuruluşu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek “Gelişen ve büyüyen Veliköyümüzde geçtiğimiz yıl Veliköy Islah OSB’nin kuruluş aşamasını gerçekleştirdik. 2. OSB’yi kurma çalışmalarını da başlattık. Eylül ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getireceğiz” diye konuştu.      
 
GURUR VERİCİ
Belindir, bunun kendileri için gurur verici olduğunu belirterek “Yalıboyu OSB Türkiye’nin en küçük OSB’si olacak. 38 hektar üzerine kurulu. İçerisinde 19 firma faaliyet gösteriyor. Zaman içerisinde sayı artacaktır” dedi. Veliköy’ün cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Belindir, OSB’lerin sanayilerin ortak bir araya gelip, enerji anlamında tasarruf sağlamaları, çevreye en az zarar verecek şekilde üretim yapmaları için çok önemli olduğunu ifade etti. 
 
İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ve arıtma tesisi çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Belindir sanayi atıklarının çevreyi kirletim boyutunu en aza indirerek derin deşarj olarak Marmara Denizi’ne verilmesinin düşünüldüğüğünü ifade ederek “Veliköy OSB’ye 80 fabrika dahil oldu. Veliköy’ün gelişimi devam ediyor. Organize Sanayi Bölgeleri çevre anlamında kirlikliğin azaltılması ve istihdam için önemli. Vatandaşlara iş imkanı sağlıyorlar. Çerkezköy ile birlikte koordineli bir şekilde sanayimiz büyüyor” dedi. Belindir, bunların hem sanayicinin hem bölgenin yararına olacağını hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.
 
Haber / Şaban KARDEŞ