Tekirdağlılar için mutluluk ve onur kaynağı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ve Harf İnkılabının Uygulanışının 85.yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

GÜNDEM 24.08.2013 00:06:00 0
Tekirdağlılar için mutluluk ve onur kaynağı
CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ INKILAPLARINDAN
Çağdaş bir ülkenin temellerini atan Ulu Önder Atatürk’ün başlattığı Harf İnkılabının, Cumhuriyet dönemi inkılaplarının en önemlilerinden olduğunu ifade eden Yüceer “85 yıl önce bugün, Atatürk’ün, yeni Türk harflerini tanıtıp öğretmek ve halkın bu konudaki düşüncelerini görmek amacıyla çıktığı yurt gezilerinin ilk durağı Tekirdağ olmuştur. Büyük devrimlerin öncüsü olan, fikirleriyle ve düşünceleriyle yolumuzu aydınlatan Ulu Önder, siyah tahta ve tebeşir hazırlatarak, okuma-yazmayı kolaylaştırmak ve yaymak, modern eğitim ve öğretimin gerçekleşmesini sağlamak için kabul edilen yeni Türk harflerinin başöğretmenliğini ilk olarak Tekirdağımız’da yapmıştır” dedi.
 
O’NUN IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATACAK
Bu büyük devrimin ilk adımının ve Atatürk’ün ilk başöğretmenliğinin Tekirdağ’da olmasının Tekirdağlılar için ayrı bir mutluluk ve onur kaynağı olduğunu vurgulayan Yüceer “Bize düşen en büyük görev; en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini korumak, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmaktır. O’nun ışığı yolumuzu aydınlatmaya yeterli olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ