Tapular sahiplerini buldu

Hamzadere Barajı Sulaması 1.Kısım Arazi Toplulaştırma Projesi kapsamında Keşan’a bağlı 15 köyde toplulaştırma 2010 yılında başladı. Proje kapsamında Gündüzler Köyü’nün çalı

GÜNDEM 21.08.2013 20:06:00 0
Tapular sahiplerini buldu
PARSEL SAYISI 265’E DÜŞTÜ
Törende konuşan Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Gündüzler Köyü’nde 673 ha alanda çalışma yapılarak toplam 450 olan parsel sayısının 265’e düşürüldüğünü, ortalama parsel büyüklüğünün önceden 14.977 m2 iken şimdi 23 bin 869 metrekareye çıktığını, bu saatten sonra bölgede tarım ve hayvancılıkta daha fazla getiri elde edebilmek için başta toprak tahlili, modern sulama teknikleri, açık ve yarı açık hayvancılık ile ölçeğe sahip çıkılmasının önemini belirterek projeye emek katkı destek ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
 
TESİSLERİ İNCELEDİLER
Tapuların dağıtımı ile beraber Kaymakam Dınkırcı, köyün problemlerini de dinleyerek tespitlerde bulunmuş ve takipçisi olacağını belirtti. Gündüzler Köyündeki programdan sonra Dınkırcı ve beraberindekiler Türkmen Köyüne geçerek Aksal Süt Ürünleri Fabrikasının yeni ve modern tesislerinde incelemelerde bulundu.
 
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU
Dınkırcı ve beraberindekiler, firma sahipleri Fatma ve Fehmi Aksal kardeşlerden kapsamlı bilgi aldı. Tesislerde toplam 25 kişinin istihdam edildiği, günlük 15-20 ton sütün işlendiği yakın gelecekte 35-40 ton sütün işlenebileceği bilgisini alan Dınkırcı ve beraberindekiler, böyle bir yatırım için Aksal ailesine teşekkür ederek bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesi üzerine karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ