Kazak Gölü Festivali başlıyor

Kazak Gölü Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Karadeniz’in güçlü sesi Volkan Konak’ı Kapaklı’ya getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yine Türk

GÜNDEM 20.08.2013 21:18:00 0
Kazak Gölü Festivali başlıyor
Kapaklı Belediyesi tarafından 22–25 Ağustos tarihleri arasında Kazak Gölü’nde gerçekleştirilecek olan ‘Kazak Gölü Festivali ve Sünnet Şöleni’ için geri sayım başladı.
 
AÇILIŞI USTALAR YAPACAK
Kazak Gölü Festivali ve Sünnet Şöleni çerçevesinde hazırlanan program hakkında bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 22 Ağustos Perşembe günü Türk Halk Müziği sanatçıları Paşa Sökmez ve Nesrin ile başlayacak festivalin Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Sami Aksu konseri ile devam edeceğini kaydetti. Türk Müziği’nin usta seslerinin sahne alacağı festivalin ilk günü Animasyon ve ilizyon gösterilerinin ardından folklor gösterileri ile son bulacak.
 
GÜLŞEN ŞARKILARINI KAPAKLILILAR İÇİN SÖYLEYECEK
Kazak Gölü Festivali ve Sünnet Şöleni’nin 23 Ağustos Cuma günü programının ise Merkez Camii’nde okutulacak mevlit ile başlayacağını söyleyen İrfan Mandalı, “Mevlit’in ardından festival alanına geçilecek. Burada animasyon ve görsel şovların ardından ilçemiz ses sanatçısı Gökhan Meneşe konser verecek. Festivalimizin Cuma günkü  ayağı Türk Pop Müziği’nin güçlü seslerinden Gülşen Konseri ile son bulacak. Gülşen en yeni ve unutulmaz şarkılarını yalnız ve yalnız Kapaklı halkı için seslendirecek” dedi.

ULAŞIMI BELEDİYE SAĞLAYACAK
Festivalin 3’üncü gününde ise yine Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Zeynep Dizdar ve Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Hicabi Şenlikoğlu en güzel şarkılarını Kapaklı halkı için söyleyecek. Konserlerin ardından gerçekleştirilecek olan havai fişek gösterileri ile Kapaklılılara görsel şölen sunulacak. Festivalin son gününde ise tüm Kapaklı halkının da katılımıyla piknik şöleni düzenlenecek. Programların her gün saat 19.00’da başlayacağını belirten Başkan İrfan Mandalı, “Vatandaşlarımız festival boyunca Karaağaç, Yanıkağıl, Bahçeağıl, Uzunhacı, Pınarça ve Karlıköy ile ilçe merkezimizden Kazak Gölü’ne belediyemiz tarafından kaldırılacak otobüslerle gidip dönebilecekler” dedi.

İLK GÜNKÜ HEYECANLA YOLA DEVAM
Halktan aldıkları güçle çalıştıklarını ve 2004 yılından beri aynı heyecan ve samimiyetle ilçeye hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Mandalı, “Belediye olarak hep ilklere imza atmanın gayreti içerisinde olduk. İlçemizin tarihinde ilk defa bu kadar kapsamlı ve büyük bir festival yapmayı şükürler olsun Allah bizlere nasip etti" dedi. Festival kapsamında sünnet kesimlerinin tamamlandığını belirten Mandalı, "Çocuklarımız erkekliğe ilk adımı attılar. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sevinci için, elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ