Bin 600 engelli, mesleki eğitim alacak

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR), engelli bireylerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu için 4,2 milyon TL destek sağlayacağı belirtildi.

GÜNDEM 20.08.2013 20:17:00 0
Bin 600 engelli, mesleki eğitim alacak
92 PROJE DESTEKLENECEK
İŞKUR’un, engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırmak ve istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının sundukları projelerden kabul edilenlere destek vereceği belirtilerek, uygun şartları taşıyan 92 projeyi destekleme kararı alınarak, engellilerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu ile istihdamları için 4,2 milyon TL kaynak tahsis edileceği ifade edildi.
 
MESLEKSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK
Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İŞKUR’un başkanlığında ilgili kamu kurumları ve sosyal tarafların bir araya gelmesiyle oluşan Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayanlardan Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, kendisine sunulan projeleri değerlendirerek 92 tanesine 4,2 milyon TL kaynak tahsis etti. Bu kaynakla engelli bireylerin işgücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan mesleksizliğin çözümü noktasında önemli çalışmalar yapılacak” dedi.
 
120 MİLYON TL KAYNAK TAHSİS EDİLDİ
Komisyon tarafından tahsis edilen kaynakla bin 600 engellinin mesleki eğitim alacağını ve daha sonrada uygun olanların istihdam edileceğini ifade eden yazıcı, eğitim süresince kursiyerlerin günlük 20 TL zaruri giderlerinin yanı sıra sigorta primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi. Yazıcı “Eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceğiz. Biz bu tür projeleri 2004 yılından bu yana destekliyoruz. 9 yıllık sürede sivil toplum kuruluşlarından Komisyona sunulan projelere yaklaşık 120 milyon TL kaynak tahsis edildi” bilgisini verdi.
 
Haber / Gökhan TEKER