Yaz okulu öğrencilerine sertifikaları verildi

Trakya Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Türkçe Yaz Okulu’nun Sertifika Töreni, dün Balkan Kong

GÜNDEM 19.08.2013 21:34:00 0
Yaz okulu öğrencilerine sertifikaları verildi
22 ÜLKEDEN 32 ÖĞRENCİ
Törende 22 ülkeden gelip Trakya Üniversitesi’nde Yaz Okulu programına katılan 32 öğrenciye sertifikaları verildi. Törende konuşan Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen “Umuyorum ki, ülkelerinize gittiğinizde Türkiye’nin gönül elçileri olacaksınız. Artık ikinci bir ülkeniz oldu. Gönül dili Türkçemizi en güzel şekilde akademik hayatınızda kullanacaksınız. Dil öğretilmez, dil öğrenilir prensibi gereğince hepiniz istekli bir şekilde bu programda büyük mesafe kat ettiniz. Ne iyi ettiniz de üniversitemize geldiniz. Uğurlar olsun. Ülkenize, ailenize selamlarımızı iletiniz” dedi.
 
AMACIMIZ YAKIN İLİŞKİLER KURMAK
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz da Trakya Üniversitesi’nin birkaç yıldır Balkan coğrafyasındaki ülkelerin üniversiteleri ile ilişkiler kurmaya başladığını belirterek “Bu yeni dönemde bu atılımlarını Balkanların yanında Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerindeki üniversiteleri de kapsayacak şekilde genişletti. Bu seneki çalıştayımız bunun bir göstergesidir. Trakya Üniversitesi bu çağdaş anlayışa uygun bir vizyonla yaz aylarında Türkçeyi öğretme programlarını yürürlüğe koymuştur. Üniversite olarak bütün milletlere açılmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bilim ve ekonomi alanlarında giderek güçlenen bir ülkedir. Maksadımız öncelikle Balkanlardaki gençleri üniversitemize davet etmek, onlara yakın olmak, onlarla arkadaş olmak, gitmeleri-gelmeleri kolaylaştırmaktır” dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin ise programda emeği geçen herkesi tebrik etti.
 
Haber / Kübra AŞIK