Atatürk Evi ziyarete açıldı

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü önerge verdi, Kültür Bakanlığı harekete geçti. Selanik’te uzun süredir kapalı olan Atatürk Evi’nin derhal açılması gerektiğini belirterek, Kültür ve Tu

GÜNDEM 18.08.2013 20:29:00 0
Atatürk Evi ziyarete açıldı
ZİYARETE AÇILMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTMİŞTİ
Konu hakkında önerge veren Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kültür ve Turizm Bakanı’na yönelttiği yazılı soru önergesinde; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ve müze olarak kullanılan evinin uzun zamandır devam eden restorasyon gerekçesi ile kapalı tutulmasının üzüntü verici olduğunu ve ülkemiz için büyük anlamlar ifade eden bu evin bir an evvel tekrar ziyarete açılması gerektiğini” vurgulamıştı.
 
MUTLU OLDUK
CHP’li Köprülü’nün önergesi üzerine harekete geçen Bakanlık 1 ay sonra yeniden Atatürk Evi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışın yapılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Köprülü; Türkiye’den her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği, tarihi değeri olan Atatürk Evi’nin tekrar hizmete girmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Köprülü; Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ülkenin tarihini, mirasını, ulusal değerlerini unutturmak, hafızalardan silmek için yapılan her türlü girişimin karşısında olacaklarını ve her koşulda sahip çıkacaklarını vurguladı.
 
Haber / Gökhan TEKER