Kursiyerlere Dil Ve Kültür Çalıştayı

Romanya / Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezinden 20 kişilik kursiyer grubunun katılımıyla 15-18 Ağustos günleri arasında devam edecek olan ' Dil ve Kültür Çalıştayı ' açılış töreni Ã

GÜNDEM 16.08.2013 21:04:00 0
Kursiyerlere Dil Ve Kültür Çalıştayı
BİRÇOK ETKİNLİĞE VESİLE OLACAK
Açılış konuşmasını yapan Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, “Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen bu etkinlikte Balkanlarda bırakmış olduğumuz soydaş ve akraba topluluklarıyla birkere daha buluşup kucaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Sayın Rektörümüze bu konudaki destekleri için teşekkür ediyor, Romanya'nın Köstence şehrinden gelen çok değerli misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum” dedi. Prof. Günşen “15-18 Ağustos tarihlerini kapsayan bu etkinlikte misafirlerimize, Türk tarihi, Türk dili ve edebiyatı konularında seminerler verilecek ve Edirne'miz tarihi ve kürtürel değerleriye en iyi şekilde tanıtılacaktır. Bu etkinlik üniversitemiz ile Romanya Türkleri arasında bundan sonra yapılacak birçok etkinliğe vesile olacak” dedi.
 
İLK ADIMI ATTINIZ
Törende konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de “Üniversite olarak Balkan ülkeleri ile kurduğumuz işbirliği çalışmalarına özel bir önem veriyoruz. Bugüne kadar bu anlamda Romanya'ya yönelik çalışmalarımızda biraz eksik kaldık. Bu ziyaretinizle ilk adımı atarak bunu telafi etmiş oldunuz. 6-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi,  Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) işbirliğinde " Balkanlara Gidişinin 750. Yıl Dönümünde Sarı Saltuk Gazi Sempozyumu" ile de bizler Romanya'da olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan TEKER