Hep bir adım önde olacağız

RTÜK önceki gün yaptığı açıklamada ‘Ulusal Karasal Sayısal TV Yayın Lisansı Sıralama İhalesi iptal edildi’ yönünde çıkan haberleri yalanladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Haber Radyo TV

GÜNDEM 15.08.2013 23:46:00 0
Hep bir adım önde olacağız
Bazı basın yayın organlarında ‘Ulusal Karasal Sayısal TV Yayın Lisansı Sıralama İhalesi iptal edildi’ yönündeki haberlerinin ardından RTÜK’ten yazılı açıklama geldi.
 
İHALE İPTAL EDİLMEDİ
Ankara 8. İdare Mahkemesinin 11.07.2013 tarih ve 2013/495 E. Sayılı yürütmenin durdurulması kararıyla; 22.03.2013 tarihli 28595 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi İlânı’nın yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, bahse konu mahkeme kararının uygulanması kapsamında, üst kurulun 14.08.2013 tarihli kararı ile; 16-17-18 Nisan 2013 tarihlerinde yapılan Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhaleleri işlemlerinin durdurulması, bu ihalelere teklif vermiş ve teminat yatırmış kuruluşların talepleri halinde teminatlarının iade edilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Kamuoyuna yansıdığı şekilde ihalenin iptal edilmediği belirtilen RTÜK açıklamasında mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının uygulanması bağlamında işlemlerin durdurulmasının söz konusu olduğu kaydedildi.
 
ULUSAL KANALLARI İLGİLENDİREN BİR KARAR
Söz konusu ihale ile Çerkezköy’de televizyon yayın lisansı almaya hak kazanan Haber Radyo TV Yayıncılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kardeş, RTÜK’e yapılan itirazın kendileri ile alakası olmadığına dikkat çekti. Söz konusu yürütmeyi durdurma kararının ulusal televizyonları ilgilendirdiğini dile getiren Kardeş, “Biz bu hamlemizle Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın önemli bir eksikliğini gidereceğiz. Kaldı ki RTÜK bu yasayı iptal dahi etmiş olsa yaptığımız yatırımla görüntülü haber boyutunda da hizmetlerimiz devam edecek. Birileri suyu bulandırmaya çalışsa da gerek Radyo Haber, gerek T Haber, gerek Çerkezköy Haber ve gerek Marmara Haber ile basın sektöründe daima doğru, ilkeli hızlı bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz “ diye konuştu.
 
KİMSEYİ HISIM YA DA HASIM OLARAK GÖRMÜYORUZ
Çerkezköy’de gazetecilik mesleğini yapan herkesin bir şekilde yolunun kurumlarından geçtiğini söyleyen Şaban Kardeş, “Biz Çerkezköy’de suyun yönünü değiştirdiğimiz için bazı insanların gözünde ve gönlünde maalesef yerine göre küçümsenen, yerine göre horlanan yerine göre zulme maruz kalan kişiler olduk. Allah’tan başka hiçbir güç bizi hak bildiğimiz bu yoldan geri koyamaz. Biz kurum olarak önce insan sonra basın ahlakına uymaya and içtik. Biz kimseyi kendimize rakip, hısım ya da hasım olarak görmüyoruz. Bizim rakibimiz sadece biziz” ifadelerini kullandı.
 
KİMİN NE YAPTIĞINI HALK ÇOK İYİ BİLİYOR
Tüm bölge halkının gazetecilik mesleğini kimin hangi mecrada, hangi şartlarda nasıl icra ettiğini gayet iyi bildiğini sözlerine ekleyen Şaban Kardeş, “Sinerjimizle ve yarattığımız istihdamla bugün Çerkezköy’de bünyesinde en çok insana iş imkanı sunan ve sunmaya devam edecek olan basın yayın kurumlarıyız. Bundan da büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. Mevzuata hakim insanlar tarafından, RTÜK’çe açıklanan metnin iyi okunduğunda konunun T Haber’i bağlar bir tarafının olmadığının açıkça görülebileceğini söyleyen gazeteci Şaban Kardeş, “Haber Gazetesi zenginliğine zenginlik katacaktır. Basılı medyanın yanı sıra oluşturduğumuz stüdyolarda görüntülü haberlerle, yılmadan, usanmadan, kıvırmadan, gece gündüz demeden çalışarak hep bir adım önde olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ