Ticaret Borsası konsolosluğu ve ticaret bölge müdürlüğünü ziyaret etti

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, yönetim kurulu üyesi Eray Karaca ve meclis üyesi Ahmet Özmen, Yunanistan Edirne Konsolosunu Bayan Katerina Varvarigu’yu

GÜNDEM 15.08.2013 23:07:00 0
 Ticaret Borsası konsolosluğu ve ticaret  bölge müdürlüğünü ziyaret etti
DOSTLUK İLİŞKİLERİ DAHA DA GELİŞECEK
Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, “Konsolos Bayan Katerina Varvarigu’ya yeni göreve geldiğimizden sizleri ziyaret etmek istedik temennimiz iki ülke arasındaki iyi niyet ve dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesi yönündedir” dedi. Yunan halkının Edirne’ye yaptığı ziyaretlere dikkat çeken Başkan özay Öztürk; “Yunanistan vatandaşları tarafından yapılan ziyaretler Edirne ekonomisine destek sağlıyor, ama bizlerde Yunanistan’a turizm konusunda destek oluyoruz sanırım” diye konuştu.
 
FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Görüşmede Türkiye, Yunanistan arasında ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla ortaklaşa neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Yunanistan Edirne Konsolosu Bayan Katerina Varvarigu, ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına göreve hazır olduğunu ifade etti.
 
BİR GÜNDE 7 BİN 433 ARAÇ GİRİŞ YAPTI
Heyet daha sonra Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’a iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette bu yılki gurbetçi giriş çıkışları ve gümrükteki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan Müslüm Yalçın “Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule'de, bir gün içerisinde 7 bin 433 araç Türkiye'ye giriş yaptı. Bu yıl bütün zamanların en fazla araç girişinin yapıldığı gün rekorunu kırdık 24 saat içerisinde 7 bin 433 araç yurda giriş yaptı. Son alarak en fazla araç girişi 7 bin 251 araçla 2009 yılında gerçekleşmişti. Araç geçişinde kırılan rekor, aynı zamanda hızlı geçişte de kırılmış oldu. 7 bin 433 aracın gümrük sahasında işlem bekleme süresi ortalama 47 dakikada gerçekleşti.” dedi. Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk de “Artık bir takım şeylerin yolunda gitmesi bizleri memnun ediyor” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN