Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nden Vali Yerlikaya’ya ziyaret

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi yöneticileri Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

GÜNDEM 15.08.2013 23:00:00 0
 Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nden Vali Yerlikaya’ya ziyaret
PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİLER
Hüseyin Bayol başkanlığında; Özgür Yaver, Ahmet Sulbi, Doç. Dr. Murat Taşan’dan oluşan heyet, Vali Yerlikaya’ ya Dernek kuruluş amaçları ve faaliyetleri ile gelecekteki projeleri hakkında bilgi verdi. 13 Kasım 2012 Tanıtım toplantısı ile çalışmalarına başlayan Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği’nde 15 gün aralıklarla tarihi, sosyal, kültürel ve siyasi konularda mini konferanslar serisi verildiği anlatıldı. Ayrıca NKÜ salonunda 1 günlük Balkan sempozyumu, yine Yukarı Kılıçlı köyünde çevre köylerin toplanmasıyla Kaz vak’ası şehitlerini anma toplantısı yapıldığı ifade edildi.
 
BİLİNMEYEN TARİH SU YÜZÜNE ÇIKACAK  
Ziyarette dernek yöneticileri, 24 Ağustos günü Hayrabolu’da “Hayrabolu’nun bilinmeyen tarihi” konulu bir konferans verileceğini, okullar açıldıktan sonra da Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek “Kaybolan bir gençliğimiz var” konulu, Tekirdağ gençliğinin problemleri ve çözümüne dair geniş katılımlı bir organizasyon tasarlandığını belirtti.
 
TEKİRDAĞ İÇİN DAHA YARARLI OLACAK
Tekirdağ’da bir tarih müzesinin olmayışının en büyük eksikliklerden biri olduğu dile getirilirken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da tüm sivil toplum kuruluşlarının bu doğrultuda bir birine destek veren çalışmalar yapmasının Tekirdağ için daha yararlı olacağını ifade etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN