İmam Hatip için pamuk eller cebe

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetiminden oluşan heyet, dün saat 11.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başk

GÜNDEM 14.08.2013 21:58:00 0
İmam Hatip için pamuk eller cebe
İMAM HATİP LİSESİ İÇİN YOLA ÇIKTIK
Ziyarette konuşan dernek başkanı Sait Yazı, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yeni yönetimi tebrik etti. Hem yeni yönetime hayırlı olsun temennisinde bulunmak hem de yapımı devam eden imam hatip lisesi için destek istemek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Yazı ilçede yokluğu hissedilen İmam Hatip Lisesi’nin yapımı için yola çıktıklarını belirtti. 200 bin nüfusa hitap eden bölgede bir İmam Hatip Lisesi’nin bulunmaması nedeniyle çok eleştiri aldıklarını ifade eden Yazı “Nüfusu 10 bin civarında olan Vize’de bile İmam Hatip Lisesi var. Amacımız bu eksikliği gidermek” dedi.
 
 
SARAY, KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’E HİZMET VERECEK
İnşaat çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Yazı, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin kaba inşaatının tamamlandığını ifade ederek, “Okulumuz 40 derslikli olacak. Mevcut durumda çocuklarımız Çorlu’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Fakat okulumuzun yapımının tamamlanmasıyla Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’e hizmet verecek” dedi.
 
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE YETİŞTİRİLMELİ
İlk etapta Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılının 2. dönemine yetiştirilmesinin planlandığını kaydeden Yazı, “İçinde bulunduğumuz şartlar dahilinde bu durum çok zor görünüyor” dedi. Yazı, okulun mutlaka 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. 
 
PROJEYİ BAKANLIK HAZIRLADI
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği  Başkanı Sait Yazı, okulun projesinin bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığını anımsatarak “Proje çerçevesinde lise binası yanına yurt yapılması planlanmıştı. Fakat ilçemiz Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek binasında faaliyet gösteren Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’nun gördüğü yoğun ilgi karşısında binanın yetersiz kalması nedeniyle yeni bir okul yapılmasına karar verildi. Bu okulun da 12.5 dönümlük Çerkezköy İmam Hatip Lisesi alanı içine yapılması uygun görüldü. Birbiriyle ilişkili okullar olmaları nedeniyle bu kararın hayırlı olacağına inanıyoruz” dedi.      
 
KOZUVA’DAN DESTEK SÖZÜ
Ziyarette konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da lise için destek sözü verdi. “Eğer odamızın böyle bir yardımda bulunmasında mevzuata aykırı bir durum yoksa seve seve destek olmaya hazırız” diyen Kozuva, lise ile ilgili kendisine sunulan dosyayı da dikkatle inceledi. Kozuva, “Öyle hayırlı bir zamanda geldiniz ki, biz de biraz önce Yönetim Kurulu toplantısındaydık. Toplantı henüz tamamlanmadı. Böylece bu dosyayı da yönetim kurulumuzda görüşebileceğiz” dedi.  
 
ÇERKEZKÖY HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de ziyarette yaptığı konuşmada, Çerkezköy’ün her geçen gün büyüdüğünü belirterek, yapılacak olan İmam Hatip Lisesi ile ilçenin büyük bir eksiğinin giderileceğini ifade etti. Çerkezköy’ün her geçen gün büyüdüğünü belirten Ertem“Her geçen gün nüfusumuza bir kişi daha ekleniyor. Bu doğrultuda ilçemizde eğitime yapılan yatırımları arttırmamız gerekiyor. Geçen yıl yapımına başlanan İmam Hatip Lisesi ilçemizde büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Sadece Çerkezköylülere değil 3 ilçeye hizmet verecek. Biz bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Okulun yapımında destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız hem Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne hem de Halk Bankası Çerkezköy Şubesi’ne giderek yardımda bulunabilirler” diye konuştu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı ve beraberindeki heyet katıldı.
 
Haber / Kübra AŞIK