Kararlar, hukuksal değil, siyasidir

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda bayramın ilk günü bayramlaşma programı düzenlendi. Programa CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim

GÜNDEM 11.08.2013 21:54:00 0
 Kararlar, hukuksal değil, siyasidir
RAMAZAN’I BURUK GEÇİRDİK
Bayramlaşma programında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Ramazan Bayramı’nı Ergenekon davasında alınan karardan dolayı buruk geçirdiklerini ifade ederek “Ramazan’ı ramazan tadında olması gerektiği gibi geçirdik. Ama bugün, geçen bayram olduğu gibi bu bayramı da bayram gibi geçiremiyoruz. Bu bayram hukukun ve adaletin ayaklar altına alındığı, bir bayram yaşıyoruz. İsterdik ki hukuk ve adalet duygusu ayaklar altına alınmasın. İsterdik ki birlik ve beraberliğimize müdahale olmasın. Ama görüyoruz ki hala bu duyguları içerisinde barındıramayan, kardeşi kardeşe insanları birbiri ile karşı karşıya getirerek, bu çatışma ortamından bu huzursuzluktan kendine pay çıkarmak isteyen insanlar var. Bu bayramı bayram havasında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı isterdik” dedi.
TUTUKLU YAKINLARININ ALINMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Yüceer, 5 Ağustos’ta Silivri’de görülen Ergenekon davasında davanın görüldüğü mahkeme salonuna tutuklu yakınlarından kimsenin alınmamasına da tepki gösterdi. Mahkeme salonuna tutuklu yakınlarından kimse alınmadığı gibi, dava ile ilgilenen avukatların da çoraplarına kadar didik didik arandığını ifade eden Yüceer “Orada gördüğümüz manzara karşısında şaşkına döndük. Silivri’de o gün zülüm vardı. Mahkemede çıkan kararlar bu toplumun vicdanını sızlatan kararlar. Biz hukuka, demokrasiye sonuna kadar inanan insanlarız. Üstünlüğün hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunan insanlarız. Biz diyoruz ki hukuk herkese neyse bize de o olsun başka bir şey olmasın. Ama, siz sandıkla gelip hukukun temel değerlerini rafa kaldırırsanız, siz yargıyı kendinize muhalefet eden herkese bir sopa olarak kullanırsanız halk size cevabını verir” dedi.
TORBA KANUNLARI ARATMADI
Milletvekili Yüceer hükümet tarafından meclise sunulan torba yasa tasarılarını da onaylamadığını vurgulayarak “Silivri’de yaşananlar torba kanunlarını aratmadı. Torba bir örgüt yapılmış içerisinde kim ararsanız var. İçerisinde cumhuriyete bomba atanlarda var. Üst düzey yetkili askerler de var. Gazeteciler de var, Bunların hepsini bir araya koymuşlar. Adını da örgüt koymuşlar. Sonra da hepsini hakkaniyetten uzak bir şekilde yargılıyorsunuz. Genel Kurmay başkanlığı yapmış birisi ceza alıyor. Danıştay saldırısının azmettiricisi serbest bırakılıyor. Bu kararlar hukuk dışıdır. Bu kararlar tamamen siyasidir” diye konuştu.
TOPLUM VİCDANINDA BERAAT ETTİLER
Yüceer, AK Partili bir vekilin alınan kararlar ile ilgili “Bu tarihimizin en büyük hukuksal hesaplaşmasıdır” yorumuna da tepki göstererek “Hukuk kimse ile hesaplaşmaz. Bu merci hesaplaşma yeri değildir. İşte bu açıklama ile kendi kendilerini ele veriyorlar. Bu hukuksal hesaplaşma değil tamamen siyasi bir hesaplaşma. Bu davada tutulu bulananların çoğu toplum vicdanında beraat etmiştir” dedi.
TARİH LANET EDECEK
 Türk Ceza Kanunu’nda müebbedin karşılığının idam olduğunu belirten Yüceer “Zaten idam kalktığı için müebbet veriliyor. Demek ki idam kaldırılmasıydı idam cezası verilecekti. Toplum vicdanında Ergenekon’u bu şekilde kullananlar, zamanı gelince hesabını verecekler. Sanmasınlar ki bunlar hesapsız kalacak. Sanmasınlar ki bu halk bunların hesabını sormayacak. Zamanı gelince bunun hesabı sorulacaktır. Bugün bu kararları verenlere, cezayı az bulanlara bu halk tarih boyunca ileride lanet edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Kübra AŞIK