Suçlular bulunsun, gereği yapılsın

Akıl hastası olduğu iddia edilen ve polis tarafından güç kullanılarak sakinleştirildikten ve sonra sakinleştirici verilen Ali Çelebi’nin ambulansta kalbi durdu. Apar topar Çerkezköy Devlet Hastanesi aciline kaldÄ

GÜNDEM 5.08.2013 22:58:00 0
 Suçlular bulunsun, gereği yapılsın
Kapaklı’da önceki gün akıl hastası olduğu iddia edilen bir kişi, ambulansla hastaneye kaldırılırken, kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.
 
AMBULANSTAN KAÇARAK KAYIPLARA KARIŞTI
Saray’a bağlı Büyükyoncalı beldesi Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Ali Çelebi (34), önceki gün görevliler tarafından Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmek istendi. İstanbul’daki hastaneye gitmek istemeyen Ali Çelebi iddiya göre ellerinde bağı çözerek ambulanstan inip kayıplara karıştı.
 
 
ABLASININ YANINA GİTTİ
Durumun aileye bildirilmesinin ardından jandarme ekipleri ve polisler Ali Çelebi’nin bulunması için geniş çaplı çalışma başlatırken, ambulanstan kaçtıktan bir süre sonra Ali Çelebi’nin Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde oturan ablasının yanına gittiği öğrenildi.
 
HAYATA DÖNDÜRÜLEMEDİ
Ablasının durumu ekiplere haber vermesi üzerine eve gelen polisler ve sağlık ekipleri Ali Çelebi’yi kontrol etmekte zorlandı. İddiaya göre direnmeye çalışan Ali Çelebi, polis tarafından etkisiz hale getirildi. Bu esnada İstanbul’dan gelen özel bir hastanenin sağlık ekipleri de Ali Çelebi’ye narkoz vurup sakinleşterek ambulansa bindirdi. Kapaklı’dan Çerkezköy’e hareket halinde iken ambulansa kalbi duran Çelebi apar topar Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çelebi hastanede uzun süren müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.
 
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Olayın ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelen ve Ali Çelebi’nin öldüğünü duyan yakınları sinir krizi geçirdi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Gürcan Kaya’nın incelemesinin ardından Ali Çelebi’nin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.
 
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Hayatını kaybeden Ali Çelebi, dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Yenimahalle Camii’nde kılınan cenaze namazına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ahmet Avcı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Hasan Acar, Nedim Yılancı,  Büyükyoncalı Belediye Eski Başkanı Nurettin Yılmaz ile Çelebi ailesinin yakınları katıldı.
 
KINIYORUZ
Cenaze namazına katılan Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, 4 Ağustos tarihinde Ali Çelebi’nin darp edildiğini ve polisin Çelebi’nin ölümüne sebebiyet verdiğini iddia ederek olayı kınadı. Aktürk “Münferit kalmasını ve son olmasını temenni ettiğimiz bu vahim durum, Kapaklı ve bölgemizde yine Samsunluların sağduyusu ile çözülecektir. Suçluların bir an önce bulunarak gereğinin yapılmasını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” dedi.
 
SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR
Kapaklı Samsunlular Derneği’nde toplanan Samsunlular ve Çelebi’nin yakınları Ali Çelebi’nin ölmesine sebep olduğunu iddia ettikleri Kapaklı Emniyet Amirliğine yürüyerek kapısına siyah çelenk bırakıp tepkilerini dile getirdi. Ali Çelebi’nin yakınlarını sakinleştirmeye çalışan Çerkezköy İlçe Emniyet Amiri Adem Tuncel “Başınız sağolsun. Acınız büyük. Gerek ilçe Emniyet Müdürlüğü gerekse Cumhuriyet Savcılığı konuyu bizzat takip ediyor. Biz acınızın büyük olduğunu bildiğimiz için bugün cenaze gelemedik. Burada kimin eksikliği varsa ortaya çıkacaktır. İçiniz rahat olsun” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ