Dükanlı güven tazeledi

6360 sayılı ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onaylamasının ardından ilÃ?

GÜNDEM 5.08.2013 22:28:00 0
 Dükanlı güven tazeledi
DİVAN OLUŞTURULDU
Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilk gündem maddesi gereği Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Vize Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Hasan Bahri Korkmaz, Divan Kâtip Üyeliklerine ise Talat Şanlı ve Bağcan Başlıoğlu’nun seçilmesi üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.  
 
 
ŞARTLARA UYMAYANLAR İSTİFA ETTİ
Bakanlık Temsilcisi Arif Algan gözetiminde yapılan toplantı, Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporu ve Denetim Kurulu Raporu görüşüldü. Odanın ilk kuruluşunda 132 üye ile yola çıkıldığını belirten Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı, kuruluş sürecinde şartlara uymayan 21 ortağın noter vasıtasıyla istifa ettiğini kaydetti.     
 
YÖNETİM VE DENETİM RAPORLARI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Türk Ticaret Kanunu gereği tutulması zorunlu olan defterlerin tutulduğunu belirten Dükanlı, 111 üyeden kişi başı 100 TL olmak üzere odanın 11 bin 100 TL alacaklı olduğunu kaydetti. Bu tutarın 2 bin 775 TL’sinin tahsil edildiğini belirten Hasan Dükanlı, 8 bin 325 TL’nin yeni dönemde tahsil edileceğini dile getirdi. Kooperatifin toplam 10 bin 609,03 TL borcu bulunduğunu söyleyen Dükanlı, bunun 5 bin 768,55 TL’sini Kapaklı Belediyesi’ne olan borçların oluşturduğunu belirterek, “Belediyemiz bunun yanında 15-20 bin TL de hibe şeklinde yardımlarda bulunmuştur” diye konuştu. Raporlar üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
TAHMİNİ BÜTÇE 43 BİN 750 TL
2013 Mali Yılı Tahmini bütçenin 43 bin 750 TL öngörüldüğü toplantıda daha sonra yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçimin açık oylama ile yapılması oybirliği ile kabul edildi. Tek liste ile gidilen seçimde Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanlığı’na yine Hasan Dükanlı seçilirken Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Âdem Verici, Sanlı Özarda, Yılmaz Arat ve Nuri Akyay seçilirken, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Gökhan Cantürk ve Şenol Aydoğdu oybirliği ile seçildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Trakya ve Marmara Bölge Birliği üst kuruluşuna kaydolması oybirliği ile kabul edildi.  
 
DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK
Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin ilk Olağan Genel Kurulu’nun onur konuğu Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Kapaklı’nın 2012 yılı itibari ile ilçe olmaya hak kazandığını anımsatan Mandalı, “Dolayısıyla 2012 yılı Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifimiz için de önemli bir yıl oldu. Kuruluş sürecinde herhangi bir gelir kaynakları olmadığı için kendilerine her açıdan destek oldum” dedi. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Mandalı, yardımlarının bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirterek, yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi. 
 
UMARIM YAKINLIĞI DEVAM EDER
Kapaklı esnafına olan yakınlığı dolayısıyla İlçe Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eden Vize Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Bahri Korkmaz, “Umarım bundan sonraki süreçte de esnafımıza olan bu yakınlığı ve destekleri devam eder” diye konuştu. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ