Belediye Meclisi toplandı

Temmuz ayını tail yaparak geçiren Çerkezköy Beleidye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığÄ

GÜNDEM 2.08.2013 11:07:00 0
 Belediye Meclisi toplandı
3 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Asuman Azak, Aktaş Güler ve Vehbi Demirtaş’ın katılmadığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Sakatlar Derneği ve İmar İşleri Müdürlüğü’ne ait iki dilekçenin de gündeme eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının ilk gündem maddesinde ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin maliklerine satışı konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Satışla ilgili gündem maffesinin karara bağlanmasının ardından Encümen Üyesi seçimine geçildi. Bu dönem Behçet Güven tarafından yürütülen Encümen Üyeliği görevine yapılan seçim sonucu 22 oyun 15’ini alan Hasan İşcan seçildi. Diğer aday Cengiz Eker ise 7 oy aldı.
DERECE DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde belediyede bulunan 6 adet kadroda derece değişikliği oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem görevde yükselenler arasında Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven’in de bulunduğunu belirterek “Kendisini tebrik ediyorum. Çalışarak hak etti” dedi. Toplantı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Karadeniz Gezisi etkinliği için belediyeden destek talebinin görüşülmesi ile devam etti. 15 engelli ve 15 engelli refakatçisinden oluşan 30 kişilik grubun 5 gece 6 gün sürecek olan Karadeniz Gezisi’ne gönderilmeleri oybirliği ile kabul edildi. 
KAT ARTIRIMI KOMİSYONDA
İller Bankası’nın Kanalizasyon Kesin Projesi ile ilgili 25 bin TL’lik kredi kullandırılmasına ilişkin yazının görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar plan değişikliği talebi görüşüldü. İlçenin muhtelif noktalarında kat artırımına yönelik imar planı değişikliği ve eklerinin incelenerek onaylanması talebi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Buna göre Çerkezköy’deki 2 kat imarlı yerler 3 kata, 3 kat imarlı yerler 4 kata ve 4 kat imarlı yerler de 5 kata çıkarılacak. 5 ve 6 kat imarlı yerlerde ise herhangi bir değişiklik yapılmayacak.  
ESKİ YAPI YOK DENECEK KADAR AZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kat artırımıyla ilgili açıklamalarda bulunarak “Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarla Çerkezköy’ün kentleşme alanında belli bir konsepte gelmesini sağladık. İlçedeki yapıların yüzde 80’i son 9 yılda deprem yönetmeliğine göre yapılmıştır. Bu açıdan bakıldığında Çerkezköy’de eski yapı yok denecek kadar azdır” dedi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Bahse konu kat artırımlarının ağırlıklı olarak Bağlık, Fatih ve İstasyon Mahalleleri’ni kapsadığını kaydeden Ali Ertem, “Kat irtifakını kafamıza göre hazırlamadık. Bunun için yaklaşık 3 ay jeolojik etüt yaptık. Amacımız Çerkezköy’ün her yerinin değerini birbirine yaklaştırmaktır” diye konuştu. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 630 ada 632 adalar arasında bulunan yol genişliğinin düzenlenmesi talebi görüşüldü. Bahse konu yoldan 7 metre yola terk mesafesi oluştuğu için oturum alanının yola taştığını kaydeden Başkan Ali Ertem, yolun genişliğinin azaltılması talebini meclis üyelerinin oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale etti.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Başkan Ali Ertem’in Lemar’ın yanındaki yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik alanın kamulaştırılması için 1 milyon TL civarında ek ödenek talebinin görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Mahalli İdarelere Hizmet Derneği’nin Kanada İmar Şehircilik Çevre ve Atıksu Tesisleri İnceleme Tetkik gezisine Başkan Ertem’in katılması oybirliği ile kabul edildi.    
RUHSATLANDIRMA KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ
Tredaş’ın ilçenin çeşitli noktalarına koymayı planladığı trafolarla ilgili imar plan değişikliği talebinin İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüsçüler ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin araç kapasitesi ve ruhsatlandırılmasına ilişkin yazısı görüşüldü.
TEKNİK ÖZELLİKLERİNE GÖRE YENİLENECEK
Belediye Başkanı Ali Ertem, daha önceki meclis toplantılarında bahse konu araçların yenilenmesi için meclis olarak karar aldıklarını anımsatarak, “Bu kararı alırken 26 koltuk kararı aldık. Fakat ayakta yolcu ibaresi kullanmamıştık. Araçların fabrika çıkışlarında ruhsatlarına ayakta yolcu kapasiteleri de belirtiliyor. Bu nedenle arkadaşlarımız trafik tescil yaptırırken sıkıntı yaşıyorlardı. Biz kararımızı aracın teknik özellikleri neyse o doğrultuda yenileyerek, ‘Ayakta Yolcu Taşınamaz’ şerhini de düşerek yeniden almalıyız” dedi. Gündem maddesi görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
bToplantıda daha sonra Balık Pazarı’nın İşgaliye Tarifesi’nin görüşülmesine geçildi. Balık Pazarı’nın ücretlerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ertem, “Buranın tarifesi olmadığı işgaliye ücret uygulandığı için kiraları yüksek. Dolayısıyla burayla ilgili bir tarife hazırlanmalı” dedi. Toplantının ikinci oturumunun 6 Ağustos Salı günü saat 15.00’da yapılması karara bağlandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ