Edirne’de devasa ağaç devrildi: 1ölü, 13yaralı

Edirne'de, dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, saat 23.00 sıralarında Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi Meriç Nehri kenarındaki Emirgan Aile Çay Bahçes

GÜNDEM 31.07.2013 22:19:00 0
 Edirne’de devasa ağaç devrildi: 1ölü, 13yaralı
Edirne'de etkili olan fırtınanın ardından Meriç Nehri kenarındaki bir çay bahçesinde bulunan dev kavak ağacına yıldırım düştü. Ağaç o anda çay bahçesinde bulunanların üzerine devrilince, ortalık can pazarına döndü. Olayda, 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.
YUNANİSTAN'DAN GEZMEYE GELEN GENÇ ÖLDÜ
Yunanistan'da yaşayan ve ailesi ile birlikte Edirne'ye gelen 23 yaşındaki Ufuk Mumcu’nun ağaç altından çıkarılamadığını öğrenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Mumcu’yu kurtarmak için seferber oldu. Motorlu testere ile devrilen ağaç kesilerek yoğun kurtarma çalışması başlatılırken, Mumcu’nun cansız bedenine ulaşıldı.
4.5 SAATTE ÇIKARILDI
Etkili olan fırtınanın ardından Meriç Nehri kenarındaki bir çay bahçesinde devrilen kavak ağacının altında kalarak hayatını kaybeden Ufuk Mumcu, AFAD ve EDAK ekiplerinin 4.5 saat süren çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkartıldı. Çay bahçesine düşen kavak ağacının dalları elektrikli testere ile kesilerek çatının altında kalan Ufuk Mumcu'nun cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışması tam 4.5 saat sürerken, Mumcu'nun cesedi yapılan ilk incelemenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
ANNESİ VE KARDEŞİ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR
Ağacın devrilmesi sonucu yaralanan Ufuk Mumcu'nun annesi 44 yaşındaki Aynur Hasanoğlu Mumcu ile kız kardeşi 14 yaşındaki Pınar Mumcu diğer yaralılarla birlikte ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri olmayan anne ve kız acil serviste tutulurken, Ufuk Mumcu'nun öldüğünden haberi olmadığı ve sürekli nerede olduğunu sorduğu öğrenildi.
YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Kavak ağacının devrildiği sırada çay bahçesinde olan ve hastanelerde tedavi altına alınan diğer yaralıların isimleri ise şöyle: Hakan Terkos (24), Hüseyin Koprivalı (17), Mehmet Koprivalı (50), Umut Koprivalı (29), Murat Korkmaz (21), Salihcan Nevşehir(21), Ahmet Güçlü (20), Kaniye Oktel (23), Orkun Arda ve Yusuf Gülümser. Yaralılar Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Edirne Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
BAŞKAN OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Olayı duyan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'de olay yerine gelerek çalışmaları takip etti ve ekiplerden bilgi aldı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı ve fırtınanın ardından 100 yıllık kavak ağacının üzerine yıldırım düştüğünü belirten Sedefçi, "Çok üzücü bir olay yaşadık. Çay bahçesindeki asırlık bir ağaca, yıldırım isabet etmesi sonucu maalesef çatının üzerine devrildi. Bir genç arkadaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı" dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ