LYS sonuçları açıklandı

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2013-ÖSYS yükseköğretim programlar?

GÜNDEM 27.07.2013 11:25:00 0
 LYS sonuçları açıklandı
ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı.
++++++++++++++
BİRİNCİLERİN TERCİHİ ÖZEL ÜNİVERSİTELER OLDU
LYS 2013 sonuçlarına göre MF-1 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Aslan Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birinciliğini kazanan Mert Mestanoğlu da Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. İzmir Fen Lisesi mezunu Aslan, istediği üniversitede ve fakültede okuyacak olmaktan duyduğu mutluluğu söyledi. Ailesinin de büyük sevinç yaşadığını aktaran Aslan, "Çok mutluyuz. Gelecekte yurt dışına gider miyim, burada mı kalırım henüz bilmiyorum. Onu zaman gösterecek" dedi.
KAYITLAR 2-6 EYLÜL ARASINDA YAPILACAK
MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye birincisi Mestanoğlu da eğitimini hayalindeki fakültede sürdürecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra yurt dışına çıkmayı planladığını ifade eden Mestanoğlu, "Yurt dışında eğitimime devam edeceğim. Hayalim bilim insanı olmak" diye konuştu. Mestanoğlu da Aslan gibi İzmir Fen Lisesi'nden mezun olmuştu. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Üniversitelere kayıtlar 2-6 Eylül arasında yapılacak.
 
Haber / Gökhan TEKER