6 ayda 244 bin 775 hasta muayene edildi

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, ilçenin 6 aylık sağlık karnesini açıkladı. Palak, yılın ilk altı ayında 244 bin 775 hasta muayene edildiğini söyledi. Olcay Palak, ilçede yapÄ

GÜNDEM 23.07.2013 22:27:00 0
 6 ayda 244 bin 775 hasta muayene edildi
Çerkezköy’de ilk altı ay içerisinde yapılan sağlık çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, sağlık alanında yapılan yeni projeler hakkında da bilgi verdi.
 
HEKİM BAŞINA 5 BİN 212 HASTA DÜŞÜYOR
Sağlık alanında her geçen bir adım daha atıldığını belirten Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, ilçe de yapılan sağlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Palak, “Ocak-Haziran’ı kapsayan ilk altı aylık dönemde müdürlüğümüz bünyesinde bulunan 47 aile hekimimiz toplam 244 bin 775 hastayı muayene etmiştir. Yani hekim başına ortalama 5 bin 212 hasta düşmüştür. Yeni birimler için hekim talebinde bulunduk. Bakanlıktan gelecek yanıtı bekliyoruz. Şayet onay verilirse iki birim daha bünyemize katmaya hazırlanıyoruz.”dedi.
 
BİR TELEFON YETER
Sözlerine 29 kişinin evde sağlık hizmeti almak için Müdürlüğe başvurduğunu belirterek devam eden Palak, ihtiyacı olan herkese bir telefon kadar yakın olduklarını söyledi. Palak şunları kaydetti:  “Vatandaşlarımız bu konuda ki taleplerini 444 38 33 numaralı telefona yapabilirler. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bulunan bu telefon, Toplum Sağlığı Merkezi’ni,  müracaat yapan kişiye yönlendirmektedir. Hastanın aile hekimi tespit edilerek, hastayla irtibata geçmesi sağlanıyor.” Palak, bu hizmetten yalnızca felçli ve son dönem kanser hastalarının yararlanacağını da hatırlattı.
 
“ÇERKEZKÖY DUMANSIZ HAVA SAHASI”
2009 yılında başlatılan Dumansız Hava Sahası Harekâtı hakkında da konuşan Palak, denetimlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Olcay Palak sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yılın ilk altı ayında 647 işletme denetledik. Bu denetlemeler sonucunda 42 işyerine idari para cezası  yazıldı. Rutin denetlemelerimiz yanı sıra vatandaşlardan gelen şikâyetleri de değerlendiriyoruz”
 
VE TARTIŞMALARA NEDEN OLAN KARMA AŞILAR
Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılı yılında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 160 dozluk  5’li karma aşısı yapıldığını ifade eden Palak, aşının difteri, boğmaca, tetanos, menenjit ve çocuk felci  gibi aşılarından oluştuğunu söyledi. Palak, miniklere bunun dışında kabakulakçık ve kızamık aşılarının da yapıldığını sözlerine ekledi.
 
Haber / Asım YAVUZ