CHP’nin eksikleri çok

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi olmak için hazırladıkları başvuru dosyasını, önceki gün Massa Cafe Restaurant’ta düzenledikleri iftar programına katıla

GÜNDEM 22.07.2013 23:22:00 0
 CHP’nin eksikleri çok
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği üyeleri, önceki akşam Organize’de faaliyet gösteren Massa Cafe Restaurant’ta düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Kapaklı’da 500 ila bin arası engellinin olduğunu belirten Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, Kapaklı’da TSD Şubesi’nin açılmasının şart olduğunu söyledi.
 
 
 
 
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen iftar programına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar sivri, İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ahmet Yörük ve Erol Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, engelliler ve engelli yakınları katıldı. 

 
ARTIK ŞUBE OLMAK İSTİYORUZ
Katılımcıların iftarlarını açmasının ardından konuşan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, “Biz artık Kapaklı’da yaşayan engelliler olarak Türkiye Sakatlar Derneği’nin bir şubesi olmak istiyoruz. Kapaklı’da 500 ila bin arası engelli kardeşimiz var. Dolayısıyla burada bir TSD şubesinin açılması şarttır” dedi. Bu süreçte tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Karaca, davete katılan herkese teşekkür etti. Karaca daha sonra içinde TSD Şubesi olmak için gerekli başvuru evraklarının bulunduğu dosyayı TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz’a teslim etti.  

 
TBMM’YE EN ÇOK ÖNERGE VEREN KURULUŞUZ
 
Sivil Toplum Kuruluşlarının, demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olduğunu ifade eden TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “Maalesef ülkemizde engelli denince akla yardıma muhtaç insanlar ya da mavi kapaklar geliyor. Engellilerin ötekileştirildiği bir ülkede yaşıyoruz. Derneğimiz 63 ilde örgütlenerek engelli hakları konusunda mücadele veriyor. Annelerin engelli çocuk doğurmaması, engelliliğe sebebiyet veren unsurların önüne geçilebilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda TBMM’ye en çok önerge veren kuruluş TSD’dir” ifadelerini kullandı.   

 
STK’LAR TARAF OLMAZ
Bazı siyasi partilerin kendilerini sevmediğini öne süren Şükrü Boyraz, “Çünkü onlarda ‘Ya Tarafsın Ya Bertaraf’ anlayışı var. STK’lar taraf olmaz. STK’lar, temsil ettikleri kitlelerin haklarını savunan kuruluşlardır” dedi. Engelliliğin kendi tercihleri olmadığının altını çizen Boyraz, “Amacımız insanların sakat kalmasının önüne geçebilmek için bilinçlenmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda ‘Gönüllüler Ordusu’ şeklinde mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu. 

 
KAPIDAN KOVULDULAR PENCEREDEN GİRDİLER
Türkiye Sakatlar Derneği’nin Bayrağını Trakya’da ilk olarak Çorlu Şubesi’nin açtığını söyleyen Şükrü Boyraz, “İlk icraatları ilçede bir Zihinsel Engelliler Okulu açmak oldu. Okulumuz 10 yıldır faaliyet gösteriyor. Bugün okulumuzda 90’a yakın zihinsel engelli kardeşimiz eğitim görüyor” dedi. Çerkezköy Şubesi’nin yeni kurulan bir şube olduğunu belirten Boyraz, “Buna rağmen Türkiye’de bir örneği olmayan bir Engelli Yaşam Evi projesine imza attılar. Arkadaşlarımız bu uğurda kapıdan kovuldular pencereden girdiler. Büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Çalışmalarının neticesinde bahse konu proje Çerkezköy Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçti. Bu vesile ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve değerli meclis üyelerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 
BİZE 1 ADIM GELENE BİN ADIM GİDERİZ
Kapaklı’nın yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ ve Vize de şube açılması için de müracaatta bulunacaklarını kaydeden Şükrü Boyraz, “Önemli olan ülkeyi idare eden siyasi partilerin, engellilerin başını okşaması değildir. Önemli olan engellilerin yaşam hakları için ne yaptıklarıdır. Biz, bize 1 adım gelene bin adım gideriz” dedi. Engelli hakları konusunda asla mücadeleden kaçmayacaklarını söyleyen Boyraz, en iyi mücadelenin ancak örgütlenerek yapılabileceğini sözlerine ekledi. 

 
EN BÜYÜK MÜCADELEYİ TSD VERİYOR
Milletvekilleri olarak görevlerinin engellilerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Sizlerin taleplerini uygulanabilir kılmak için çalışıyoruz. Ne yazık ki bunca yasa çıkarılmasına rağmen, hala engellilerin yaşam alanları istedikleri şekilde değil. Bu uğurda en büyük mücadeleyi TSD veriyor. Sizlerin de desteği ile tüm engelleri hep birlikte aşacağız” dedi. CHP’de engelli konusunda eksiklikler olduğunu söyleyen TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “İyi bir Genel Başkanınız var. Fakat CHP’li belediyelerin engelli hakları konusunda eksikleri çok” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ