Kaçak yapılar yıkıldı

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, bu bir aylık süreç

GÜNDEM 19.07.2013 00:04:00 0
 Kaçak yapılar yıkıldı
Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Fen İşleri Müdürlüğü’nün Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
KAZAK GÖLÜ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Haziran ayı içinde Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenleme çalışmalarına devam ettiğini belirten Abdullah Çakmak, “Kazak Gölü ve Yeni Mezarlık Alanı çevre çiti işi çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar Kazak Gölü içi ve çevresi parke taş ve belediye tipi bordür döşeme işi bitirildi. Şehirden göle giden yolun bordür ve parke taş döşeme işi devam ediyor” dedi.
 
SAHA EYLÜL’E KADAR HAZIR OLACAK
Kapaklıspor Futbol Sahası inşaatı yapım çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü ifade eden Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, “Şu ana kadar sahanın eğimi ve tefsiye işi tamamlandı. Saha içi birikecek su tahliyesi için yapılan alt yapı işleri tamamlandı. Çevre koruma duvarı perde beton işi tamamlandı. Aydınlatma direkleri yerlerine monte edildi. Avlu çevresi direkleri dikildi. Önümüzdeki süreçte saha zeminine sentetik yüzeyli yapay çim serilecek. Eylül ayına kadar buradaki bütün çalışmaların tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.
 
AYDINLATMA DİREKLERİ DEVREYE GİRİYOR
İlçe içerisinde bozulan asfalt yolların yama işlerinin yapıldığını ifade eden Abdullah Çakmak, Turgut Özal Caddesi ve Vatan Caddesi’nde yolun bozulan bölümlerinin kaldırıldığını, yerine 20 santimetre kalınlıkta demirli C25 betonarme betonu döküldüğünü kaydetti. Yeni Mezarlık içi beton yol yapımı işi kapsamında Haziran ayı içerisinde 2 adet yola C25 betonarme betonu döküldüğünü söyleyen Çakmak, “İlçemiz içerisinden geçen Ana yolun ilçemiz içerisinde kalan kısımlarının aydınlatma direkleri takıldı. Bu çalışmalara engel olan çitler de söküldü. Bahse konu aydınlatma direklerinden bazıları devreye girdi” açıklamalarında bulundu.
 
BOZULAN YOLLAR SÖKÜLÜYOR
Çeken Caddesi ve Tuna Caddesi’nde bozulan parke taş yolların sökülüp yeniden döşenmesi işinin devam ettiğini sözlerine ekleyen Abdullah Çakmak, “Belediyemize ait iş makineleri ilçe içerisinde ham yol açma, stabilize yol tefsiye işleri, parke taş yol altı zemini hazırlama ve asfalt yol altı zemini hazırlama gibi işlerde çalıştı. Kazak gölü mesire alanı içerisindeki gölün içinde çıkan yosun ve sazlıkların temizliği yapıldı. Gerekli uyarılar ve yazışmalar yapıldığı halde kaldırılmayan ya da yıkımı yapılmamış olan kaçak yapıların yıkımı Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve iş makineleri tarafından gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı. 
 
7 KANALİZASYON BAĞLANTISI YAPILDI
İtfaiye garajı araç parkuru çatı kaplama ve duvarların boyası işlerinin Haziran ayında da devam ettiğini belirten Çakmak, “İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımızdan kanalizasyon bağlantısı için 12 adet dilekçe müracaatı aldık. Bunlardan 3 tanesinin bağlantısı yapıldı. Ayrıca Mayıs ayında gelen bağlantı dilekçelerinden 4 tanesinin de bağlantısı yapıldı. Fosseptik çekimi için toplam 10 adet müracaatta bulunuldu. Bunların tamamı çekildi. Pınarça Köyü’nden müracaatta bulunan 2 vatandaşımızın da fosseptik kuyuları çekildi” diye konuştu.
 
HAZİRAN AYI’NDA YAPILAN İHALELER
Muhtelif cins yol malzemesi alımı işine başlanıldığını kaydeden Abdullah Çakmak, “Betonarme Kutu Menfez Yapımı İşinin yer teslimi yapıldı. 2013 yılı Montaj Dahil Güneş Enerjili Paslanmaz Otobüs Durağı alımı işinin ise sözleşmesi yapıldı” dedi. 2013 yılı Montaj Dahil Çocuk Oyun Grubu, açık alan spor aletleri, pota, gazebo ve kauçuk zemin döşeme malzemesi alımı işinin ihalesinin yapıldığını belirten Çakmak, “İsmet Paşa Mahallesi 324 Ada Park İhalesi yapıldı. Asfalt Beton Yol yapımı ihalesine çıkıldı. İsmet Paşa Mahallesi ve İnönü Mahallesi mevcut kaldırımların engelli standartlarına göre yenilenmesi yapım işi sözleşme ve yer teslimi de yapıldı” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ