İlim Kültür Derneği bu kez Kapaklı’da

12 Temmuz Cuma günü Çerkezköy Beylice Düğün Salonu’nda ‘Ramazan Ayı’nın Fazileti’ konulu program düzenleyen İlim Kültür Derneği, dün de Kapaklı’ya geldi. 2 binden fazla Kapaklılın?

GÜNDEM 17.07.2013 23:44:00 0
 İlim Kültür Derneği bu kez Kapaklı’da
Merkezi İzmir’de bulunan İlim Kültür Derneği tarafından dün 12.30–17.30 saatleri arasında Kapaklı Belediyesi Düğün Salonu’nda ‘Ramazan Ayı’nın Fazileti’ konulu program düzenlendi.
 
KONFERANS KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği ‘Ramazan Ayı’nın Fazileti’ konulu programa 2 binden fazla Kapaklılı katıldı. 12 Temmuz Cuma günü Çerkezköy’e gelen ve Türkiye genelinde tasavvuf konulu programlar düzenleyen İzmir İlim Kültür Derneği’nin organize ettiği programda Dr. Abdulcabbar Boran da ‘Her An Kur’an, Her An Mutluluk’ konulu konferans verdi.
 
KUR’AN-I KERİM VE TÜRKÇE MEALİ HEDİYE EDİLDİ
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İlahiyat-ı İlahi grubunun canlı tasavvuf müziği ile devam eden programda konuşan Dr. Abdulcabbar Boran, ‘Gönül Sohbeti’ bölümünde Tasavvuf, Mutluluk ve İslam konuları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ramazan ayının Fazileti konulu konferans Sema Gösterisi ile son buldu. Konferans sonunda katılımcılara, Kur’an-ı Kerim ve Türkçe meali hediye edildi.     
 
AMACIMIZ TASAVVUF KÜLTÜRÜNÜ YAYMAKTIR
İzmir İlim Kültür Derneği’nin geçmişten günümüze gelen Tasavvuf ilmini, Tasavvuf kültürünü, gerek ülke çapında, gerekse uluslararası arenada araştırmak, yaymak ve yaşatmak için kurulan bir dernek olduğunu belirten Dernek Başkanı Cebrail Koç, “Derneğimiz bu bağlamda çalışmalar yapmakta olan kişi ve kuruluşlara destek veriyor. Tasavvuf Kültürü olan Evliyaların Yaşantılarını, Nefsin karanlıklarından temizlenmeyi, Kur’an ahlakı ile süslenmeyi, ölmeden önce ölmeyi, Allah’a teslim olmayı, yaratılanı yaratandan dolayı sevmeyi, Milli kültürümüz olan Tasavvuf’u geliştirmeyi, hiç bir kimse için ayrım yapılmadan birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi amaçlayan bir dernektir” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ