Kadın muhtarlara çevre eğitimi ve yüzme kursu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, aile ve mahallelerde çevre bilincini geliştirmek amacıyla kadın muhtarlardan başlayarak çevre eğitim seminerleri verecek. Bakanlık, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

GÜNDEM 17.07.2013 01:36:00 0
 Kadın muhtarlara çevre eğitimi ve yüzme kursu
 AKVARYUMU ZİYARET EDECEKLER
Seminerlerde verilen bilgileri pekiştirmek için; mavi bayraklı plaj, atıksu arıtma tesisi, çöp depolama alanı, milli park ve akvaryum ziyareti yapılacak. Programın son günü ise yüzme dersi alan katılımcı muhtarlar arasında yüzme yarışması düzenlenecek. Eğitim programını tamamlayan muhtarlara plaket verilecek.  Projenin bitiminde, muhtarlar görev yaptıkları köylerde vatandaşlara çevrenin korunması, iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi konularında bilgilendirici toplantılar düzenleyecek. Bakanlık bu toplantıların düzenlenmesinde her türlü katkı ve katılımı sağlayacak.
 
 VATANDAŞLARIN ÇEVRE HASSASİYETİ ARTACAK
 Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, geçen yıl kıyı illerindeki muhtarlara yönelik, deniz kirliliği ve çevre temizliği konularında eğitim verme amacıyla gerçekleşen “Yüzme Öğrenelim, Temiz Denizlerimizde Yüzelim” kampanyasının, bu yıl kadın muhtarlarla yapılacağını söyledi. Mehmet Baş, projeyle yerel yönetimlerin en küçük birimi olan mahalle muhtarlarının bilinçlendirileceğini ve bu sayede yerelden genele vatandaşların çevre konusunda hassasiyetinin artırılacağını belirtti.
 
Haber / Asim YAVUZ