“Yatırımı engelleyen kurum olmayacağız”

Keşan Belediye Meclisi’nin Olağanüstü toplantısı önceki gün Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın başkanlığında gerçekleştiril

GÜNDEM 17.07.2013 00:28:00 0
 “Yatırımı engelleyen kurum olmayacağız”
HASTANE GÜNDEMDE
Toplantıda ilk olarak Keşan Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Yeni Hastane yeri olan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait, 316 Ada, 4 ve 5 parsellerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ilave imar planı yapılması hususu görüşüldü. Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Hükümet’in Keşan’a teknik olarak 150 yataklı ancak yatak sayısı artırılabilir bir hastane planlaması içinde olduğunu belirterek, “Bu alan belediye imar planları dışında kalan bir alan. Burası 1/25.000’lik planlarda konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlenmişti. Bu alanla ilgili Teknik olarak çalışmalar yürütüldü. Meclisimize onaylanmak üzere 1/1000’lik uygulama planları ve 1/25000’lik nazım imar planları ancak geçtiğimiz pazartesi günü geldi. Bu arada Belediyemiz Sağlık Bakanı tarafından fren yapmakla haksız yere suçlandı. Belediyemiz konuyla ilgili acil meclis toplantısı düzenledi. Bize planlarla ilgili geldiklerinde yine de eksikleri vardı. Emsal 2 kararı mimarla görüşüldükten sonra 2,5 olarak değiştirildi. Siyasilerimiz Keşan’a hastane yapmaya niyetlenmişler. Başkan olmamın dışında bir hekim gözüyle mekan olarak birkaç sene sonra yeni bir hastane yeri arayacağımız aşikar olan bir yer bana pek uygun gelmiyor. Ancak biz gelecek yatırımı engelleyen kurum olmayacağız. Daha iyi yer bulunabilirdi. Eğer art niyetimiz olsaydı Ağustos ayı meclisimizin tatil ayı. Bu raporu normal olağan toplantıya kadar bekletebilirdik ancak yapmadık. Eğer plan onaylanırsa 1 aylık askı süresi de var” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 
İmar Komisyonu Sözcüsü Erdoğan Gümülcineli’nin yer konusunda alan içlerine sinmemesine rağmen engelleyen kurum olmamak adına raporu komisyondan geçirdiklerine vurgu yapmasından sonra parti grup sözcüleri de yerle ilgili fikirlerini söyledi. Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren’in planlar hakkında teknik bilgiler vermesinden sonra oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis daha sonra Aşağı Zaferiye Mahallesi 319 Ada 7, 17, 23, 25, 27, 31 parseller, 611 Ada 12, 59, 60, 106, 107 parseller, 612 Ada 44, 45, 46 parseller ile 609 Ada, 1 No’lu parselin bulunduğu alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ilave imar planı yapılması hususunu görüştü. Meclis söz konusu alanlarda önerilen imar değişikliklerini oy birliği ile kabul etti. Olağanüstü toplantıyı kapatan, alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını dileyen Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, verdikleri katkıdan dolayı Meclis üyelerine teşekkür etti.
 
Haber / Cihangir ARIK