Çerkezköy TSO, okul yöneticileri ile bir araya geldi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren 8. Meslek Komitesi, Çerkezköy’de eğitim veren Meslek Liseleri’nin müdürleri ile bir araya geldi.

GÜNDEM 15.07.2013 20:22:00 0
 Çerkezköy TSO, okul yöneticileri ile bir araya geldi
ÇTSO’DA BİR İLK
Toplantıda, Meslek Liseleri’nin sorunları ele alınırken, mevcut sorunların nasıl çözüme kavuşturulacağı da masaya yatırıldı. Okul müdürleri, toplantı sonrası yaptıkları açıklamada “19 yıldır faaliyet gösteren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk kez böyle bir toplantı yapıldı. Bu nedenle ÇTSO Yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 
OKUL YÖNETİCİLERİ KATILDI
Önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya 8. Meslek Komitesi Başkanı Sabahaddin Önal, Başkan Yardımcısı Ayhan Atasoy, Komite Üyeleri Gürel Kızılto, Taha Ülker, Murat Bakıral, Sinan Sifil İle Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Fahri Candaş, Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Yaşar Doğan, Kızılpınar Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün katıldı. Meslek liselerinin sorunlarının görüşüldüğü toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.
 
AMAÇ FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK
8. Meslek Komitesi Başkanı Önal, karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade ederek “Bu toplantıda Çerkezköy ekonomisi ve eğitimi için yapabileceklerimizi görüşmeyi amaçladık” dedi. Komite Üyesi ve aynı zamanda Meclis Başkanı olan Taha Ülker  de “Amacımız Meslek Liseleri ile karşılıklı olarak birbirimizden neler beklediğimizi öğrenmekti. Umarım toplantı bu bağlamda verimli olur” diye konuştu.
 
GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ
Halit Narin Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Yalçın Doğan da; “Öncelikle yeni yönetiminiz hayırlı olsun. Ben 19 yıldır Çerkezköy’de eğitim sektöründe faaliyet gösteriyorum. 19 yıl boyunca böyle bir toplantı ile karşılaşmadım. Gerçekten çok başarılı bir organizasyon olmuş. Bu nedenle komitenizi kutlarım. Biz Ticaret ve Sanayi Odaları ile ayrılmaz birer ikiliyiz. Bu konuda bize itibar ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. İnşallah bu şekilde bizlere destek olursanız, bizler de mesleki eğitim anlamında güzel işlere imza atacağız” dedi.
 
ÖRNEK ÇALIŞMA OLACAK
Komite Üyesi Gürel Kızılto da toplantıda yaptığı konuşmada, fark yaratmak adına bu yola çıktıklarını ifade ederek “Bu oluşuma adım atmak bizler için çok önemli. Farklı bir yönetim anlayışı ile, ÇTSO’da fark yaratmak adına bu yola çıktık. İnşallah ortak çalışmalarımız doğrultusunda güzel işler başaracağız” dedi. Karşılıklı temennilerin ardından Komite Başkanı Sabahaddin Önal, toplantının gündem maddesini açıkladı. Toplantının gündem maddesinin, ‘Meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler için karşılıklı fikir alışverişi ile piyasaya yetkin öğrenci nasıl yetiştirilir?’ sorusunun cevabını bulmak olduğunu ifade eden Başkan Önal; “Bu adım, bölge için de örnek bir çalışma olacaktır. Çünkü sektörde kalifiye eleman sorunu yaşanıyor. Üretim sektöründe meslek liselerinden mezun olan arkadaşlar iş bulabiliyorlar ancak işe başladıkları zaman da eğitim alma ihtiyacı duyuyorlar. Bu durum da işveren için ayrı bir maliyet ve zaman kaybına neden oluyor” şeklinde konuştu.
 
“OKULLAR TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALI”
Başkan Sabahaddin Önal, okulların değişen teknolojiye ayak uydurmaları gerektiğine dikkat çekerek “Türkiye Sanayisi son 10 yılda ciddi aşama kaydetti. Sektörde kullanılan makineler için, donanımlı çalışanlara ihtiyacımız var. Okullara tavsiyem, CNC, AutoCad gibi yaygın kullanılan programlar konusunda öğrencileri eğitmeleri yönündedir. Bu programları bilen öğrencilerin, mezun olduktan sonra işsiz kalma durumları daha da azalıyor. Bu bağlamda okulların da şartlarını görüşüp, mümkün olan noktada buluşmak isteriz. Okullara gerekli olan makine, teçhizat ve sınıf ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ