İlim Kültür Derneği, Çerkezköy’de konferans verdi

Türkiye genelinde tasavvuf konulu konferanslar düzenleyen İzmir İlim Kültür Derneği, dün Çerkezköy’e gelerek Beylice Düğün Salonu’nda ‘Ramazan ayı’nın Fazileti’ konulu konferans verdi. El i

GÜNDEM 13.07.2013 10:15:00 0
 İlim Kültür Derneği, Çerkezköy’de konferans verdi
Merkezi İzmir’de bulunan İlim Kültür Derneği tarafından dün 12.00–17.00 saatleri arasında Çerkezköy Beylice Düğün Salonu’nda ‘Ramazan ayı’nın Fazileti’ konulu konferans düzenlendi.
 
KONFERANS KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Cuma Namazı çıkışında dağıtılan broşürler ve gün boyu ilçe merkezinde dolaşan bir araç vasıtasıyla Çerkezköy halkına duyurusu yapılan, program sonunda da ücretsiz Kur’an-ı Kerim tilaveti dağıtılacağı belirtilen konferansa çoğunluğu kadınlar olmak üzere yüzlerce vatandaş ilgi gösterdi. Türkiye genelinde tasavvuf konulu konferanslar düzenleyen İzmir İlim Kültür Derneği, dün de Çerkezköy’e geldi. Dr. Abdulcabbar Bora’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Ramazan Ayı’nın Fazileti’ konulu konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
KUR’AN-I KERİM VE TÜRKÇE MEALİ DAĞITILDI
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahiyat-ı İlahi grubunun canlı tasavvuf müziği ile devam eden konferansta ‘Gönül Sohbeti’ bölümüne geçildi. Programın bu bölümünde Dr. Abdulcabbar Bora tarafından ‘Tasavvuf, Mutluluk ve İslam’ konulu seminer verdi. Ramazan ayının Fazileti konulu konferans Sema Gösterisi il son buldu. Konferans sonunda katılımcılara, 400 adet Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Meali hediye edildi.    
 
AMACIMIZ TASAVVUF KÜLTÜRÜNÜ YAYMAKTIR
İzmir İlim Kültür Derneği’nin geçmişten günümüze gelen Tasavvuf ilmini, Tasavvuf kültürünü, gerek ülke çapında, gerekse uluslararası arenada araştırmak, yaymak ve yaşatmak için kurulan bir dernek olduğunu belirten Dernek Başkanı Cebrail Koç, “Derneğimiz bu bağlamda çalışmalar yapmakta olan kişi ve kuruluşlara destek veriyor. Tasavvuf Kültürü olan Evliyaların Yaşantılarını, Nefsin karanlıklarından temizlenmeyi, Kur’an ahlakı ile süslenmeyi, ölmeden önce ölmeyi, Allah’a teslim olmayı, yaratılanı yaratandan dolayı sevmeyi, Milli kültürümüz olan Tasavvuf’u geliştirmeyi, hiç bir kimse için ayrım yapılmadan birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi amaçlayan bir dernektir” dedi.
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ