Kuzey’in oğlu Kapaklı’da esti.

Türkiye’nin en genç ilçesi Kapaklı Belediyesi tarafından, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında düzenlenen Kazak Gölü Halk Konserleri’nin ikinci gününde Karadeniz rüzgarı esti. Binlerce vatandaşın

GÜNDEM 9.07.2013 01:30:00 0
 Kuzey’in oğlu Kapaklı’da esti.
ILGAZ, VOLKAN KONAK’TAN ÖNCE DAVETLİLERİ ISINDIRDI
Kazak Gölü Halk Konserleri programının ikinci günü etkinlikleri, Kapaklı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin Kazak Gölü’ndeki gösterilerinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sanatçı Ilgaz’ın günümüzün en popüler şarkılarını seslendirdiği etkinlikte Kapaklı Belediyesi İmar İşleri Müdürü Halil İbrahim Erkan tarafından sanatçı Ilgaz’a çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi. Ilgaz’ın performansının ardından sahne alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ünlü illüzyonist Sandokan’ın gösterileri özellikle çocuklardan büyük ilgi gördü. Sandokan, muhteşem performansıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı.
 
EKONOMİSİ GÜÇLÜ OLAN KENTLER SOSYAL ANLAMDA DA GÜÇLÜDÜR
Halk Konserleri programının ikinci günü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın sesinden Kapaklı’da yapılan ve yapılacak olan çalışmaların anlatıldığı slayt gösterisinin izletilmesi ile devam etti. Slayt gösterisinin ardından sahneye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu yıl halk konserleri programını daha kapsamlı tutmaya özen gösterdiklerini belirtti. Halkın talepleri doğrultusunda hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Biliyoruz ki ekonomisi güçlü olan kentlerin, sosyal anlamda da güçlü oldukları bir gerçektir” dedi.
 
 
KONSERLER, ŞEHRİN TANITIMI AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR
Bu tür etkinliklerin bir şehrin tanıtımı açısından oldukça etkili olduğuna vurgu yapan Başkan Mandalı, “Tüm bunların yanı sıra insanların kaynaşmasında da etkili olur. İnsanların birlikte hareket etme bilincini geliştirir. Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişen, büyüyen ve hak ettiği yere hızla ulaşan bir Kapaklı sağlamak açısından katkısı olacağına inandığım Kazak Gölü Halk Konserlerimizin, çiçeği burnunda olan İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
İLÇE OLMAYI ÇOKTAN HAK ETTİK
6 Aralık 2012 itibari ile Kapaklı’nın ilçe olduğunu anımsatan İrfan Mandalı, 2014 yerel seçimlerinden sonra Kapaklı’nın ilçe oluşunun resmiyet kazanacağını ifade etti. Türkiye’nin birçok İlinden daha büyük olan ve hızla büyümeye devam eden Kapaklı’nın, İlçe olmayı çoktan hak ettiğine dikkat çeken Mandalı, “İlçe olmamız ile beraber, imkânlarımız da büyük ölçüde artacak. Bu durum halkımızın refah seviyesinin de aynı oranda yükselmesini sağlayacaktır” diye konuştu.
  
 
HER ŞEY KAPAKLIMIZ İÇİN
Kapaklı’nın mahalle mahalle, sokak sokak sorunlarını bilerek yola çıktıklarını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları gidermek üzere projeler hazırladık ve uygulamaya başladık. Kapaklı’nın çağdaş, kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz” dedi. Daha birçok hayallerinin ve projelerinin olduğunu ifade eden Mandalı, “Kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığını biliyoruz. Tek amacımız vatandaşlarımızı en iyi koşullarda yaşatmak ve Marka bir Kapaklı inşa etmektir. Bizler, bir aşkla bir hayalle yola çıktık ve hizmet etmek için buradayız. Biz hizmet aşkımıza inanıyoruz ve her şey Kapaklımız için diyoruz” ifadelerini kullandı.
 
NÜFUSUMUZ 85 BİNE ULAŞTI
Kapaklı’nın ilçe olmasıyla Kaymakamlık, Devlet Hastanesi, Noter, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü,  Esnaf Ve Sanatkârlar Odası, Adliye gibi önemli kuruluşlara kavuşacağını söyleyen İrfan Mandalı, ilçe olma sürecinde kendilerinden desteklerini esirgemeyen başta bölge milletvekilleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Sanayinin gelişmesi ile birlikte Kapaklı nüfusunun ülkenin diğer bölgeleri ile kıyaslanamayacak bir hızla arttığının altını çizen Mandalı, “1986’da 3 bin olan nüfusumuz bu gün İlçemize bağlanan belde ve köylerle birlikte 85 bine ulaştı. Bu kadar hızlı büyüyen bir İlçede belediyecilik yapmanın da bir o kadar zor olduğu hepinizin malumudur. Ancak bu zorluk bizi yıldırmadı. Aksine daha çok çalışmak için bize güç verdi” dedi.
 
DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
Kapaklı için göreve geldikleri ilk günden beri önemli hizmetlerde bulunduklarını ifade eden İrfan Mandalı, “Çalışma aşkımızın kırılmasına izin vermedik” dedi. Bugüne kadar Kapaklı’da örnek olacak projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Mandalı, “Biz icraatlarımızla Kapaklımıza en yakışanını ve en iyisini gerçekleştirmek için gayret sarf ettik ve sarf etmeye de devam ediyoruz. Halkımızın bize verdiği emaneti, her şeyden üstün bilerek, büyük titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha çok işimiz olduğunun farkındayız. Elbirliğiyle, yılmadan,  tüm engelleri aşacağız. Çünkü Kapaklımız tüm güzelliklere layıktır” diye konuştu. Etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eden Mandalı, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diledi.
 
KAPAKLILILARA ŞİİRLE SESLENDİ
Başkan Mandalı sözlerini rahmetli Bülent Ecevit’in “Birlikte öğrendik seninle avucumuzda yüreği çarpan kuşa sevgiyi, El ele duyduk kumsalda denizin milyon yılda yonttuğu taşa sevgiyi. Tırtılları tanıdık seninle baharda, tırtılken daha sevmeyi öğrendik, sevgiden üreyen kelebeği. Toprağı evimiz gibi sevdik seninle birlikte sevdik kuru toprakta ev küren köstebeği. Köstebeğinden toprağına taşına, tırtılından kelebeğine kuşuna, el ele sevdik bu dünyayı. Acısıyla sevinciyle sevdik, yazıyla kışıyla sevdik, köy-köy ülke-ülke, Gökler gibi sardı dünyayı, yağmur gibi sızdı dünyaya. Dünya kadar oldu sevgimiz. El ele büyütüp el ele derdik el ele derip insana verdik. Verdikçe çoğalan sevgimizi” şiiri ile konuşmasını tamamladı.
 
BEKLENEN AN GELDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından binlerce Kapaklılının sabırsızlıkla beklediği Volkan Konak sahne aldı. Sözlerine Kazak Gölü’ne duyduğu hayranlığı dile getirerek başlayan Kuzey’in oğlu Volkan Konak, “Bu tarz yerler daha çok İskandinav ülkelerinde rastlanıyor. Böyle bir yere sahip olduğunuz için çok şanslısınız” dedi. Sevilen şarkılarını Kapaklı halkı için seslendiren Volkan Konak, “Bizi sizlerle buluşturan Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Konser alanını dolduran binlerce kişiye adeta müzik ziyafeti sunan Karadenizli sanatçı Volkan Konak, şarkı aralarında okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmalarda sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Kapaklı halkı, Kuzey’in oğlu Volkan Konak’ın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden konserde katılımcılara rüya gibi bir gece yaşatan Volkan Konak, konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.
 
AYIRMASIN MEVLAM BİZİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Volkan Konak’ın konserinin sonunda sanatçıya çiçek ve teşekkür plaketi takdim etmek için eşi Fatma Mandalı ile birlikte sahneye çıktı. Karadenizli sanatçı Volkan Konak’a Kapaklı’ya gelmesi nedeni ile teşekkür eden İrfan Mandalı, mikrofonu eline alarak ‘Sevemedim Karagözlüm’ adlı şarkıyı söyledi. Mandalı okuduğu şarkıyı, “Ayırmasın Mevla’m bizi sizden ömür boyunca” diyerek sonlandırdı. Mandalı’nın bu hareketi Kapaklıılılardan büyük alkış aldı.
                    
 
 
KUZEYİN OĞLU’NU BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ
Binlerce vatandaşın katıldığı konser, bazıları için ise ekmek kapısı haline geldi. Konser alanında hediyelik eşya, mısır, köfte ekmek, balon, pamuk şeker satan seyyar satıcılar günü karlı kapatanlardan oldu. Kazak Gölü Halk Konserlerinin ikinci günü gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Serpil Sevgi ve Aziz Özkan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Kapaklı Belediyesi birim amirleri ve personeli ile binlerce vatandaş katıldı.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ