Atak güven tazeledi

Kapaklı Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağan Kongresi, 148 üyeden 87’sinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Bekir Atak’ın güven tazelediği kongrede faaliyet ve denetim rap

GÜNDEM 9.07.2013 00:08:00 0
 Atak güven tazeledi
ÇOĞUNLUK SAĞLANDI
148 üyeden 87’sinin hazır bulunduğu Kapaklı Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağan Kongresi’nde ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Salih Bezgin seçilirken, Katip Üyeliklere ise Ali Karaca ve Şenel Mutlu seçildi. Toplantıda Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Kesin Hesap Raporu ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporu ibra edildi. Okunan tüm raporlar oybirliği ile kabul edildi.
 
TAHMİNİ BÜTÇE 150 BİN TL
Olağan Kongrenin bir sonraki gündem maddesinde ise Kapaklı Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Tahmini Bütçesi görüşüldü.  7 Temmuz 2013-31 Haziran 2015 tarihleri arasındaki 3 yıllık dönem için üye aidatlarından toplam 6 bin TL ve Diğer Bağış ve Gelirlerden 144 bin TL olmak üzere toplam 150 bin TL olarak öngörülen tahmini bütçe oybirliği ile kabul edildi.
 
 
İŞTE YENİ YÖNETİM
Kapaklı Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olağan Genel Kurulu’nda raporların ve tahmini bütçenin görüşülüp karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Kapaklı Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığına Bekir Atak seçilirken, Yönetim Kurulu Salih Bezgin, Arif Karlı, İlhan Turan, Erdoğan Ömrüuzun, Mecnun Kaynarpunar ve Hasan Aydoğan’dan oluştu. Denetim Kurulu üyeliklerine ise İhsan Gül, Mikail Yanık ve Cemal Ak seçildi.
 
ÜYELERİMİZİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK
Kongrede bugüne kadar dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Kapaklı Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Atak, “Değerli üyelerimiz bizler sizlerin tercihi ile 30 Eylül 2012 yılında göreve geldik. Bu güne kadar derneğimize başvuran tüm üyelerimizin maddi manevi her türlü istek ve arzularını yerine getirmeye çalıştık. Resmi kurum ve kuruluşlar ile ilgili bugüne dek herhangi bir sıkıntımız olmadı. Üyelerimizin katkı ve destekleri ile derneğimiz ayakta durmaya devam etti. Bu yıl piknik şölenimizi sizlerin de takdir ettiği gibi çok güzel bir şekilde gerçekleştirdik” diye konuştu.
 
20 BİN TL BANKADAKİ HESABIMIZDA DURUYOR
 Eylül 2012-30 Aralık 2013 tarihleri arasında derneğin 2 bin 250 TL gelir elde ettiğini söyleyen Bekir Atak, “Bu süre zarfında toplam 1925 TL giderimiz oldu. 2013 yılında devreden miktar 325 TL’dir. 2013 yılında düzenlediğimiz piknik şölenimiz de ise 49 bin TL bağış toplandı. Bu paranın 29 bin TL’sini piknik şöleninde kullandık. Kalan 20 bin TL ise derneğimizin yapı kredi bankasında bulunan hesabına ihtiyaç durumunda kullanılması amacı ile yatırıldı” dedi.
 
ÖRNEK BİR DERNEK OLARAK ANILMAK İSTİYORUZ
Tokatlılarla sürekli iç içe olduğunu ve bu görevi bu nedenle sürdürdüğünü ifade eden Bekir Atak, “Allah bizi bu yolda utandırmasın. Biz tabela derneği değiliz. Örnek bir dernek olarak anılmak istiyoruz. Hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Biz ne bir tabela derneği olarak ne de herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olarak anılmak istemiyoruz. Biz halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yola çıktık. Dernekçilik Kapaklı’da son zamanlarda iyice yaygınlaşıyor. Bu bağlamda Tokatlı hemşerilerimizin çıkarları mutlaka ön planda olacaktır" diye konuştu.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ