Belediye Meclisi toplandı

Hayrabolu Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan İrtem’in Başkanlığında yapılan toplantıda;Belediye Meclisinin 06.06.2013 tarihli Haziran ayı toplantısına ai

GÜNDEM 8.07.2013 23:23:00 0
 Belediye Meclisi toplandı
TEKLİFLER KABUL EDİLDİ
Gündem harici Hayrabolu OSB ne verilecek içme ve kullanma suyunun m3 fiyatının belirlenmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi aynen kabul edilirken, gündem harici Zabıta Amirliğinden alınan Belediye İş ve Hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet 4X2 diferansiyel yandan camlı kapalı kasa kamyonet satın alınmasına dair talebin meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi de aynen kabul edildi. Gündem harici Başkanlık makamından alınan Çevre yolu ile TOKİ konutları arasındaki bağlantının sağlanmasına yönelik yeni imar yolu açılmasına dair Nazım ve Uygulama İmar Plan talebinin Meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi aynen kabul edilirken, gündem harici Başkanlık makamından alınan İlçemiz İlyas Mahallesi Şehir İmar Planı 50K-Ib ve 50K-Ic paftalarında, 3194 sayılı İmar Kanununa göre yapılmış olan 18. madde uygulaması sonucunda oluşan Parselasyon hatları ile mer’i İmar Planı İmar hatları arasındaki uyumsuzlukların giderilmesi için 560- 561- 562- 563- 564- 565 ve 566 numaralı adaların içinde bulunduğu alanda parselasyona uygun olarak Plan değişikliği yapılmasına dair talebin Meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi İsmail Çatan’ın çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ GÜNDEME ALINDI
Gündem Harici Fen İşleri Müdürlüğünden alınan Hayrabolu Hisar Mahallesi İmar Planı 51K-IIIa paftasında tapunun 16 ada, 9 parselde Necati Baran adına kayıtlı taşınmazın üzerinde yapılmak istenen İmar plan değişikliği talebinin meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi oy birliği ile kabul edildi. Gündem Harici Meclis üyeleri İsmail Çatan, Hüseyin Günal, Fehim Sakarya, Hüseyin Bülent, Sedat Dereli, Hikmet Kutengiz, Nedim Kopal ve Hikmet Güven tarafından müşterek imzalanarak Meclis Başkanlığına sunulan çeşitli konuları içeren 10 adet soru önergelerinin ayrı ayrı okunması ile meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra önergelerin müzakere edilmesine dair başkanlık teklifi aynen kabul edildi. Hisar Mahallesi 41 ada, 2 parselde “ Belediye hizmet alanı (Gençlik merkezi, Çocuk Parkı,  Çöp yükleme alanı ve rampası, Hayvan pazarı) ve Park Alanı “ yapılmasına dair İmar plan tadilatı ve ilave imar planı yapılması talebinin İmar Komisyonunun 25.06.2013 tarihli raporunun okunması ile meclis umumi heyetinde yapılan oylama neticesinde talebin 2 kabul, 1 çekimser oya karşılık 7 red oyla oy çokluğu ile reddine karar verildi. Hayrabolu OSB’ye verilecek olan içme ve kullanma suyunun m3 fiyatının belirlenmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarını tamamlanan rapor kapsamında Hayrabolu OSB’ye verilecek olan içme ve kullanma suyunun m3 fiyatının KDV hariç 0,90 TL olarak belirlendi. Rapor 2 çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN