Taşkın koruma tesisleri açıldı

İpsala Bağlık Deresi Taşkın Koruma açılışı, Sedde Drenaj Kanalları ile Kocahıdır Beldesi Hamzadere Taşkın Koruma temel atma törenleri önceki gün gerçekleştirildi.

GÜNDEM 8.07.2013 23:14:00 0
 Taşkın koruma tesisleri açıldı
MÜEZZİNOĞLU, DSİ’DE KARŞILANDI
 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün saat 09.00’da İpsala DSİ 114.Şube Müdürlüğünde İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürkan ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasiler, belde belediye başkanları, muhtarlar, birlik ve kooperatif başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
 
GÜRBÜZ, İPSALA HAREKETLİ BİR BÖLGE
Burada sabah kahvaltısını yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, kısa bir konuşma ile “hoş geldiniz” dedi. Gürbüz, İpsala’nın konum itibarı ile hareketli bir ilçe olduğunu ifade etti.
 
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DİNLEDİ
Bölgenin sorunlarını dile getiren kısa bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İpsala’lı sivil toplum örgütlerini dinledi. İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, pirinçte KDV’nin yüzde 8’lere düşürülmesi gerektiğini söyledi. Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, uçakla ilaçlama konusunu dile getirdi. İpsala spor yönetim kurulu ikinci başkanı Hüseyin Seren ise İpsala şehir stadının sentetik saha olmasını istedi.
 
TÖREN ALANINA HAREKET EDİLDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılması ile temel atma ve açılışların yapılacağı Sarıcaali köyü DSİ Pompa istasyonun bulunduğu alana hareket edildi.Sarıcaali köylüleri tören alanına gitmekte olan Müezzinoğlu ve Eroğlu’nu pankartlarla karşıladılar. Sarıcaali köyü muhtarı Niyazi Korkan ve köylüler tarafından bakanlara lokma ve ayran ikram edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ilk konuşması DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı tarafında yapıldı. Özkaldı, DSİ’nin Türkiye ve Trakya’da gerçekleştirdiği çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.  Edirne Valisi Hasan Duruer’in konuşmasından sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bölgenin sağlık ve tarımsal konulardaki durumu hakkında açıklamalarda bulundu. TRAGEP HAYATA GEÇİYOR
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir şehirde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Edirne'ye hizmet etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Suyun rahmet, bereket ve medeniyet olduğunu, Edirne'ye su için, 141 milyon liralık 10 tesisin temel atma, 2 tesisin de açılışı için geldiklerini belirten Bakan Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi'ni (TRAGEP) de hayata geçirme kararı aldıklarının müjdesini verdi. Eroğlu, Bakanlığının 2017'ye kadar proje için 10 milyon lira ayırdığını vurgulayarak, "Trakya Gelişim Projesi'nde barajlar, tesisler, ağaçlandırma, Ergene'nin kurtulması gibi çalışmalar var. Önümüzdeki 3 yılı bakanlık olarak, Edirne için hamle yılı ilan ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan toplu açılış töreninde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şubat 2016'da tamamlanması planlanan projenin, 31 Ocak 2014 tarihi saat 11.59’da bitirilmesi ve bu tarihte tamamlanamaması durumunda ise bölgeye bir sağlık ocağı yapılması konusunda, firma yetkililerinden söz aldı.
 
Haber / Gökhan TEKER